1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Isnin

kenderaan / kereta LELONG - kereta tender ?

kenderaan / kereta LELONG - kereta tender ?. Ada yang keliru antara proses jualan secara LELONG dan pembelian secara tender. Jualan secara tender dimana notis jualan tender dikeluarkan, masa membuat tender ditentukan dan masa membuka peti tender ditetapkan, hanya penender yang meletakkan harga tertinggi dianggap yang berjaya. Jauh berbeza antara jualan secara tender dan jualan secara LELONG. Jualan secara LELONG, dimana pembeli buat pembelian melalui bidaan atau pembelian dibuat semasa jualan LELONG. LELONG dibuat secara berdepan, dimana jurulelong buat lelongan dan pembeli buat bidaan/pembelian secara terus ketika atau semasa jululelong melelong kenderaan berkenaan. Jurulelong menyebut nombor lot kenderaan dan harga, pembeli boleh terus mengangkat nombor bidaan dan jika berlaku lawan/pembidaan, jurulelong akan sebut harga yang berikutnya, jika kenderaan dibawah RM20 ribu, setiap bidaan  akan naik sebanyak RM 200. Hanya kenderaan yang dikehendaki saja yang dibida dan jika harga tidak lagi sesuai dengan bajet, boleh abaikan dari turut dalam bidaan bagi lot berkenaan.
Itu antara proses pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG dan pelbagai perkara lagi yang akan dimaklumkan pada pembeli setelah daftar dan buat pembayaran fees GUIDE / bimbingan / panduan pembelian kenderaan LELONG. Agak payah bagi yang tidak tahu dan mudah bagi yang mendapat khidmat/sevice GUIDE pembelian kenderaan LELONG.
Dengan GUIDE / bimbingan / panduan, pembeli / anda lebih mudah membuat pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG. Bagi tujuan membuat pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG, baca keseluruhan kandungan blog http://lelongline.blogspot.com/  dan fahaminya, hubungi / CALL 013 255 2000 untuk ke tempat jualan kenderaan LELONG.