1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Ahad

kenderaan kereta lelong JPJ Kastam Polis

kenderaan kereta lelong JPJ Kastam Polis - Sememangnya ada jualan secara lelong oleh agensi kerajaan seperti jualan lelong oleh JPJ Kastam Polis. Namun kekerapan jualan dilakukan agak kurang. 
Kenderaan yang dilakukan oleh JPJ adalah kenderaan yang terbabit dalam kesalahan, antaranya kenderaan yang membuat pengubahsuaian tidak mengikut peraturan yang ditetapkan. Ada antara kenderaan yang dilelong tidak boleh didaftarkan kerana kesalahan pengubahsuaian nombor casis dan ia diketogorikan sebagai barangan lupus. 

Kenderaan yang dilelong oleh Kastam adalah antaranya kenderaan yang dirampas / disita kerana tiada permit import - AP. Kenderaan yang terbabit dalam kesalahan berkaitan dengan Kastam, di rampas dan seterusnya di jual secara lelong.
Kenderaan yang dilelong oleh Polis adalah kenderaan yang terbabit dengan jenayah atau apa-apa yang berkaitan dengan kesalahan dengan Polis.
Jualan lelong yang dilakukan oleh mana-mana agensi kerajaan, ianya melalui proses yang telus dan tiada istilah 'orang dalam', 'duit kopi' atau apa-apa cara jualan yang tidak sah. Buat rujukan dengan agensi yang berkaitan jika ada mana-mana individu yang  tawarkan kenderaan murah dengan mengaitkan mana-mana agensi kerajaan. Dakwaan kenderaan JPJ Kastam Polis yang dijual secara lelong dan tawaran-tawaran 'luar biasa' seperti kenderaan yang harga yang harga mahal ditawarkan dengan harga murah. Berhati-hatilah dengan tawaran kenderaan harga murah, jualan kenderaan yang dilakukan oleh agensi kerajaan melalui notis jualan lelong yang diterbitkan pada umum, di buat jualan lelong di tempat tertentu seperti di perkarangan pejabat atau stor agensi berkenaan dan apa yang lebih penting pembeli perlu buat pendaftaran sebagai pembida/pembeli, hadir atau berada di tempat jualan lelong dalam proses pembelian kenderaan lelong.
Jadi secara mudah difahamkan, jualan lelong yang dilakukan oleh mana-mana agensi kerajaan melalui proses jualan mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh agensi berkaitan. 
Dengan bimbingan / GUIDE, pembeli lebih mudah memahami proses / prosedur asas pembelian kenderaan / kereta LELONG. Bagi tujuan membuat pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG, baca keseluruhan kandungan blog http://lelongline.blogspot.com/  dan fahaminya, hubungi / CALL 013 255 2000 untuk ke tempat  jualan kenderaan LELONG.