1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Isnin

vehicle auction / kenderaan lelong - lori

vehicle auction / kenderaan lelong - lori untuk kegunaan perniagaan, walaupun kebanyakkan kenderaan yang dilelong adalah kereta tetapi terdapat juga pelbagai kenderaan lain khususnya seperti lori. Masa masa yang tertentu di tempat jualan lelong yang tertentu saja terdapat jualan lelong kenderaan seperti lori. Namun untuk berikan gerenti dan jaminan pada pembeli bagi mendapatkan apa-apa kenderaan yang diperlukan sama sekali tidak boleh kerana senarai atau list dikeluarkan oleh pihak bank, oleh pihak pengendali tempat jualan lelong dan diluar kawalan penyedia perkhidmatan Guide. Perlu memahami bidang atau peranan yang dilakukan oleh penyedia perkhidmatan Guide. Dan segala yang dilakukan adalah apa yang dibolehkan dan tidak lakukan apa-apa yang diluar bidang atau peranan yang sepatutnya. 
Pembeli secara bersendirian boleh terus ke tempat jualan kenderaan lelong, lakukan perkara yang sama sebagaimana yang di berikan Guide pada kali pertama. Proses dan prosedur asas pembelian kenderaan lelong adalah sama, iaitu dapatkan list / senarai lelongan, buat pemeriksaan / inspection pada kenderaan yang hendak dibeli pada part-part yang dinyatakan sebagaimana Guide kali yang pertama. daftar sebagai pembida dan dapatkan kad sebagai pembida, lalui proses pembelian kenderaan secara lelong, hanya sertai proses pembelian kenderaan lelong bagi unit atau lot yang dikehendaki saja, angkat nombor bidaan bagi unit kenderaan yang hendak dibeli, pastikan harga ikut kesesuaian, setelah berjaya dalam proses bidaan, tandatangani 'kontrak' pembelian kenderaan lelong dan ikut arahan sebagaimana yang dinyatakan pada surat konrak tempoh pembayaran dan bank / tempat membuat bayaran serta mendapatkan dokumen yang lengkap.
Dengan bimbingan / GUIDE, pembeli lebih mudah memahami proses / prosedur asas pembelian kenderaan / kereta LELONG. Bagi tujuan membuat pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG, baca keseluruhan kandungan blog http://lelongline.blogspot.com/  dan fahaminya, hubungi / CALL 013 255 2000 untuk ke tempat  jualan kenderaan LELONG.