1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Isnin

Step

Step - 2015 Mei kenderaan kereta lelong, step atau apa yang perlu dibuat untuk buat pembelian kenderaan lelong. Step atau tindakan yang sepatutnya dibuat bagi tujuan buat pembelian kenderaan lelong. Bagi yang lansung tak pernah tahu tentang jualan secara lelong, ianya merupakan perkara baru tetapi bagi yang tahu mungkin dari paparan di media, ianya agak kurang jelas dan jika yang pernah berada di tempat jualan lelong, pastinya dapat gambarkan cara jualan dibuat.
Terdapat pelbagai jualan lelong dibuat samada rumah, tanah, kedai, kenderaan, alat perabut dan sebagainya. Pernah juga jualan lelong ini dibuat di perkarangan mahkamah atau tempat-tempat tertentu. Tetapi bagi memudahkan anda memahami jualan kenderaan secara lelong dan step atau tindakan yang sepatutnya dibuat jika anda jika ingin buat pembelian kenderaan yang dijual secara lelong.
Step pertama ialah dapatkan list / senarai kenderaan yang akan dilelong, ini adalah perkara yang perlu di buat. Maklumat mengenai kenderaan yang akan di lelong di paparkan pada list / senarai berkenaan. Terdapat 3 step yang perlu dibuat iaitu yang perlu dibaca, yang perlu di lihat dan tindakan pengesahan apa yang anda baca dan lihat tadi. List / senarai kenderaan yang di lelong mudah dibaca tetapi kenyataannya kurang lengkap dan terdapat lansung tidak dijelaskan. Jika anda tidak faham kenyataan pada list / senarai kenderaan lelong ini, itu mungkin tidak memberikan jaminan untuk anda buat pembelian yang betul. Perlu ketahui, tindakan yang salah akan menyebabkan anda alami kerugian wang yang dibelanjakan.
Step kedua, buat inspection atau pemeriksaan pada kenderaan yang akan dibeli, step ini memerlukan anda melihat beberapa part pada kenderaan berkenaan. Step ini memerlukan anda melihat iaitu tindakan yang sepatutnya anda buat. Bukan sekadar tengok kenderaan cantik dengan harga yang murah tetapi melihat keadaan kenderaan dan menilai samada pembelian yang dibuat benar-benar selamat dan bukan kerana murah.
Step ke tiga, ini adalah tindakan yang paling penting bukannya hanya daftar sebagai pembida yang sah tetapi anda sepatutnya ambil tahu atau dapatkan pengesahan dari apa yang dinyata pada list / senarai kenderaan lelong dan dari ada yang anda lihat semasa buat inspection / pemeriksaan pada kenderaan tadi. Tindakan pada step yang ke 3 ini merupakan tindakan yang paling penting.
Terdapat 3 step, tetapi jika pada step yang pertama gagal, keseluruhan tindakan selepas itu turut gagal. Jika hanya terpengaruh pada harga yang murah dan kenderaan yang cantik, anda akan gagal pada step yang ke 2. Tetapi jika tidak tahu apa yang sepatutnya dibuat pada step yang ke 3, anda sebenarnya sedang bermain dengan risiko dan hanya mengharapkan nasib yang baik saja.
Jika sekadar nak tahu tempat lelong, nak tahu harga kenderaan lelong dan tertarik dengan harga yang murah untuk beli kenderaan lelong, ianya lansung tidak memberikan apa-apa faedah pada anda. Guide service atau perkhidmatan bimbingan memudahkan anda memahami proses dan prosedur asas pembelian kenderaan yang di jual secara lelong.
Dengan bimbingan / GUIDE, pembeli lebih mudah memahami proses / prosedur asas pembelian kenderaan / kereta LELONG. Bagi tujuan membuat pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG, baca keseluruhan kandungan web lelongline  dan fahaminya, hubungi / CALL 013 255 2000 untuk ke tempat  jualan kenderaan LELONG