1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Jumaat

Tanya

Tanya soalan mengenai jualan kenderaan kereta lelong yang antara soalan yang ditanya telah berulang-ulang kali dinyatakan pada blog atau web lelongline ini. Di sebabkan sikap ambil mudah atau selesa, diandaikan semua free dan kesannya hadapi pelbagai risiko. Antara yang kerap ditanya adalah mengenai tempat atau alamat lengkap tempat lelong dan harga kenderaan yang diingini. Jika hanya tahu tempat lelong, pergi masuk sendiri dan di tempat lelong nak tanya pada siapa pulak?. Agak-agak ada ke tak mana-mana pihak yang ramah mesra nak baritahu macam-macam mengenai proses dan prosedur asas tentang pembelian kenderaan lelong. Jika tanya sesama pembeli, mungkin orang yang ditanya tu pun nak juga kenderaan yang anda nak. Jika ditanya pada pekerja tempat lelongan tu, nanti pekerja tu cakap 'lebih' banyak pulak kenderaan lelong yang tak terjual. Ketahuilah bahawa beli kenderaan bukannya sama macam beli makanan atau pakaian, ikut selera saja. Jadi dinyatakan apa yang sepatutnya anda buat bagi tujuan buat pembelian kenderaan lelong, seperti berikut:-
1. Ambil masa yang secukupnya bagi ikuti pelbagai kenyataan pada blog atau web lelongline ini
2. Jika memerlukan penjelasan, CALL 013 255 2000 dan jangan sekadar buat miss call atau cuma sms
3. Ikuti keseluruhan kandungan blog atau web lelongline ini, jika tiada masa adalah memadai jika baca pada halaman atas dengan klik pada perkataan Online, Terkini, List, Daftar, Guide, Beli, Jual, Harga, Auction, Tempat, Tarikh, Loan, Baca, Kastam, Penipuan, Bidaan, Dailog, Macamana, QA, Kenapa, Part, Cheklist, Guarantee/Warranty
Setelah anda daftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan ke 013 255 2000, anda diberikan no.a/c bank bagi tujuan buat bayaran fees guide. Setelah daftar dan bayar fees guide anda di tetapkan tarikh / masa untuk dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong. Semasa anda di tempat jualan kenderaan lelong, soalan yang anda tak tanya pun akan diberitahu dimana pelbagai perkara yang tidak dinyatakan pada blog atau web lelongline pun dinyatakan atau di terangkan.
Dengan bimbingan EXCEL GUIDE, pembeli lebih mudah memahami proses / prosedur asas pembelian kenderaan / kereta LELONG. Bagi tujuan membuat pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG, baca keseluruhan kandungan website lelongline dan fahaminya, hubungi / CALL 013 255 2000 untuk ke tempat  jualan kenderaan LELONG