1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Khamis

Lelongline

Lelongline Resources - Guide Service merupakan agensi atau syarikat perniagaan yang sah berdaftar dengan ROB/SSM yang menyediakan perkhidmatan panduan atau bimbingan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong. Untuk masuk ke mana-mana saja tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia, tidak perlu buat apa-apa bayaran / free entrance jika anda tahu tempat atau anda cari sendiri mana-mana tempat lelong. Jika tempat lelong pun anda tak tahu, proses dan prosedur asas pembelian kenderaan lelong mungkin anda kurang atau langsung tak tahu. Hanya jika anda memerlukan perkhidmatan pihak Lelongline Resources - guide service, anda perlu daftar dengan sms kan nama dan no. kad pengenalan serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu, samada (1) hanya di berikan panduan akses online atau (2) dibawa bersama sekali saja ke salah satu saja tempat jualan kenderaan sekitar Lembah Klang ( Selangor / Kuala Lumpur ) dan diberikan panduan akses online. 
Dengan akses online, segala maklumat mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses melalui telefon berinternet dan tiada had kekerapan untuk masuk ke tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia. Tiada had seberapa banyak untuk beli kenderaan pada bila-bila masa sepanjang hayat. 
Kini, menjadi trend semasa yang agak popular pembeli individu buat pembeli kenderaan terus di tempat jualan kenderaan lelong. Dengan 24 tempat jualan kenderaan seluruh Malaysia dari Kedah hingga Johor serta Sabah dan Sarawak, antara 40-60 kali jualan kenderaan lelong setiap bulan. 
Lebih kurang 50 hingga 500 unit pelbagai kenderaan di lelong setiap kali lelongan. Dengan puluhan ribu unit pelbagai kenderaan seperti motor superbike kereta suv mpv 4X4 van bas lori treler samada yang telah di lelong, kini sedang dilelong atau yang akan di lelong di anggarkan antara 10 - 50 ribu dan lebih pelbagai unit kenderaan samada keluaran Malaysia atau import. Apa saja kenderaan sebelum ini dibeli seluruh Malaysia melalui pinjaman/loan bank, setelah pemilik asalnya gagal bayar hutang/loan bank, kenderaan di tarik, tersimpan dalam stor lelongan seterusnya di jual secara lelong. 
Ada yang hanya gemar tanya tanpa ambil masa baca web lelongline ini, kekadang soalan yang di tanya dah pun dinyatakan pada web ini, tanya lelong bila tempat di mana kereta apa ada dan macam-macam lagi namun nak tanya apa-apa pun CALL jer laa sebab boleh bagitau sebutir-sebutir. Agak payah jika nak CALL pun tak der top-up kredit hphone macamana nak beli kereta, jika sekadar nak tanya macam-macam untuk tambah pengetahuan atau untuk angan-angan mungkin buang masa jerr laa. Ada juga yang fobia atau ketakutan tahap maksimum sampai mengigil2 takut di tipu, jika anda serius untuk berurusan dengan pihak Lelongline Resources Guide Service, ikut prosedur yang di tetapkan dengan daftar sms kan nama/no.k.p dan buat bayaran fees guide. Teknologi yang canggih khususnya hphone yang memudahkan pelbagai info di hujung jari tetapi pemilik hphone jer yang masih berada di era dainosour, kesian kat hphone sebab tak di maksimumkan kegunaannya dan lebih kesian pada pemilik hphone sebab hanya reti main jer dgn hphone serta buang2 masa layan game or berchating isu2 banggang lagi bodoh.
Pelbagai kenderaan samada keluaran Malaysia atau yang di import samada Motosikal Superbike Kereta SUV MPV 4x4 Van Lori Bas atau jentera seperti jentolak bekho. Selain kenderaan tempatan seperti Hicom Proton atau Perodua, kenderaan pemasangan tempatan atau import seperti Audi Bentley Bugatti Lamborghini Scania Seat  Skoda Cadillac Chevrolet  Opel  Lexus Daihatsu Hino Saab Scania Volvo Audi Mercedes-Benz  Man  Opel  Porsche Smart Volkswagen Aston Martin  Bentley
Jaguar Land Rover  Lotus  McLaren   Mini  Morgan Rolls-Royce Ford  GMC Jeep Tata Bufori Daewoo  Hyundai  KIA  Ssangyong Infiniti  Isuzu  Lexus Mazda  Mitsubishi  Nissan Subaru Toyota Bugatti Citroen  Peugeot  Renault  Alfa Romeo Ferrari Fiat Lamborghini Maserati Cherry  jinbei Rolls Royce BMW 
Suzuki Honda MV Agusta Bimota Yamaha Demak Ktm Benelli Vespa Aprillia Sym Modenas Ducati Kawasaki Harley Davidson dengan pelbagai jenama atau keluaran serta apa saja kenderaan yang popular di jalanraya, kenderaan berkenaan juga di jual secara lelong khususnya di sebabkan pemilik sebelumnya gagal bayar hutang / loan bank, kenderaan di tarik dan di jual secara lelong. 
Kini, anda sebagai pembeli individu boleh ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan kenderaan pada harga lelong. Jika sebelum ini hanya dealer usedcar / penjual kenderaan terpakai dapatkan kenderaan di tempat lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran / market value.
Anda sebagai pembeli individu boleh terus ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan kenderaan mengikut bajet kewangan anda sendiri. 
Pelbagai kenderaan yang dijual secara lelong, motosikal superbike kereta mpv suv 4X4 lori traler bekho bas pelbagai jenama/jenis/tahun/cc samada yang lama atau baru. Anda sendiri tentukan kenderaan yang diperlukan setelah buat inspection / pemeriksaan pada kenderaan yang hendak dibeli. 
Motosikal atau superbike pelbagai jenama antara yang dijual secara lelong. Antara jenama motor yang di lelong adalah Suzuki Honda Yamaha Agusta  Demak Ktm Benelli Vespa Aprillia Sym Modenas Ducati Kawasaki Harley Davidson dan pelbagai lagi
Bagi tujuan buat pembelian, setelah ada kenderaan yang anda hendak beli, pendaftaran sebagai pembida/pembeli dibuat dikaunter dan dapatkan kad bidaan bagi melayakkan anda buat pembelian semasa jualan lelong dibuat.
Pembelian hanya dibuat setelah anda sendiri buat inspection / pemeriksaan pada kenderaan yang anda hendak beli dan berpuashati pada condition / keadaan kenderaan berkenaan.
Lori atau treler kepala lori antara yang di lelong, anda boleh cari dan dapatkan di tempat jualan kenderaan lelong. Anda sendiri yang tentukan untuk buat pembelian lori yang bersesuaian dengan kegunaan anda serta bajet kewangan anda. Beli kenderaan pada harga lelong semasa jualan lelong dibuat.
 
Van pelbagai jenis juga di jual secara lelong dan apa-apa kenderaan yang di lelong adalah sebagaimana  yang dinyatakan pada list/senarai lelongan yang di edarkan di tempat jualan kenderaan lelong berkenaan.
List/senarai jualan kenderaan lelong, alamat lengkap semua tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia dan pelbagai maklumat mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui telefon atau peranti berinternet. Kini segala info di hujung jari, bagi mendapatkan panduan akses online anda perlu daftar dan buat bayaran fees guide RM 2 ribu. Segala info boleh di akses sepanjang hayat, tiada had kekerapan masuk ke tempat jualan kenderaan lelong dan seberapa banyak unit kenderaan lelong yang di beli samada untuk kegunaan sendiri, beli untuk saudaramara, kawan-kawan atau untuk dijual. Dengan akses online ini juga, memudahkan anda atau boleh ke tempat jualan kenderaan lelong 1 - 2 hari sebelum jualan lelong dibuat untuk buat inspection/pemeriksaan dan buat pembelian semasa jualan lelong dibuat pada hari lelongan. 
Akses online ini juga di kemaskini sepanjang masa, mengikut perubahan dari masa ke semasa oleh pengendali tempat jualan kenderaan lelong dan maklumat langsung/direct dari pihak bank. Akses online membolehkan anda mendapat info terkini yang memudahkan anda cari dan dapatkan kenderaan yang diperlukan. Setiap bulan antara 40 - 60 kali jualan kenderaan lelong di 24 tempat lelong seluruh Malaysia dan lebih kurang 15 link website yang boleh anda akses melalui hphone sekurang-kurang pada hari lelongan atau 1 - 3 hari sebelum jualan lelong dibuat. Dengan akses online ini, sekurang-kurang alamat lengkap, list/senarai lelongan, gambar kenderaan yang dilelong, tarikh/masa jualan lelong dibuat dan pelbagai info lelongan yang boleh dipaparkan melalui hphone berinternet anda. Mungkin satu tempat jualan kenderaan lelong berhampiran atau berdekatan dengan tempat tinggal anda, kini segala maklumat jualan kenderaan lelong boleh di akses atas talian/online dan ini memudahkan anda cari serta dapat kenderaan mengikut bajet kewangan anda sendiri.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000