lelong bulanan

lelong bulanan

1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan panduan Akses ONLINE

CHEKLIST

CHEKLIST

Cheklist - susunatur  guide service / perkhidmatan bimbingan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong. Apa yang sepatutnya anda buat bagi tujuan pendaftaran dan perkhidmatan bimbingan yang di berikan. 

1 - Pendaftaran, bagi tujuan buat pendaftaran, smskan nama dan no. kad pengenalan
2 - Anda diberikan no. Akaun bank bagi tujuan buat bayaran fees guide RM 2 ribu
3 - Setelah anda buat bayaran fees guide, smskan masa / jam transaksi bayaran dibuat
4 - Pengesahan dibuat dengan menetapkan tarikh dan tempat lelongan anda dibawa masuk
5 - Pada hari yang ditetapkan, perjumpaan ditempat yang ditentukan dan anda terus dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong
6 - Sebaik saja sampai di tempat jualan kenderaan lelong, anda di berikan guide atau tindakan beberapa perkara
a - Memberi maklumat pada kenyataan list / senarai lelongan
b - Memberikan panduan cara buat inspection pada kenderaan yang hendak dibeli
c - Mengikuti proses jualan / pembelian kenderaan lelong
d - Setelah, lalui proses a b c, anda diberikan panduan bagi mendapatkan ekses online, dengan ekses online, anda boleh ekses pelbagai maklumat jualan kenderaan lelong, sekurang-kurangnya alamat lengkap dan terdapat tempat lelongan yang menyediakan list / senarai harga kenderaan lelong sekurang-kurangnya 1 - 3 hari sebelum lelongan dibuat, di lebih kurang 20 - 30 tempat lelongan boleh dikatakan di seluruh Malaysia dan antara lebih kurang 20 - 60 kali lelongan dibuat yang boleh di ekses secara online sebelum lelongan dibuat.

kenderaan kereta lelong - panduan dapatkan guide service, Baca keseluruhan kandungan web www.lelongline.com atau CALL 013 255 2000 bagi mendapatkan penjelasan lanjut dan sms kan nama serta no.kad pengenalan bagi tujuan membuat pendaftaran / bayaran FEES GUIDE RM 2,000 - setelah anda sms kan nama/no. kad pengenalan, anda akan diberikan nombor akaun bank, setelah anda dapat nombor akaun bank, buat bayaran FEES GUIDE RM 2,000 di kaunter bank / mesin ATM dan sms kan masa yang tercatit pada slip bank/ATM - Pendaftaran dan pembayaran FEES GUIDE pada hari Isnin atau Selasa, samaada pada hari Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu atau Ahad atau sekurang-kurangnya 3 hari sebelum anda dibawa bersama sekali saja masuk ke tempat jualan kenderaan lelong. Pendaftaran dan pembayaran yang lebih awal adalah diberikan keutamaan untuk dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong, HANYA ( seorang saja ) pembeli yang berdaftar dan buat bayaran FEES GUIDE dibawa bersama sekali saja ke tempat jualan kenderaan lelong - ( tertakluk pada perubahan semasa dan kesesuaian guide service )
Perhatian - Bayaran FEES GUIDE sebanyak RM 2,000 hanya dibuat sekali saja, untuk dapatkan khidmat bimbingan / Guide Service dimana pembeli dibawa bersama sekali saja ketempat jualan kenderaan lelong dan tidak dikembalikan, tidak termasuk kos atau bayaran pembelian kenderaan lelong. Dan bayaran sebanyak RM 1,550 perlu disediakan dan dibawa bersama semasa dibawa ketempat jualan kenderaan lelong untuk KAD BIDAAN bagi melayakkan pembeli membida seunit kenderaan dibawah RM 100,000 adalah satu bayaran yang lain ( berasingan ), tanpa KAD BIDAAN, pembeli tidak boleh buat pembelian kenderaan lelong, RM 1,500 sepatutnya disediakan / dibawa oleh pembeli semasa masuk ketempat kenderaan lelong. Bayaran RM 1,550 dikembalikan sertamerta sekiranya tidak berjaya dalam bidaan / gagal membeli kenderaan lelong dan bayaran RM 2,000 adalah bagi bayaran perkhidmatan bimbingan / Guide Service.
Kesimpulannya, bayaran RM 2,000 sebagai FEES GUIDE dibuat sebelum ke anda dibawa masuk ke tempat jualan kenderaan lelong, sebagai bayaran bagi mendapatkan perkhidmatan bimbingan / Guide Service, yang tidak dikembalikan dan bayaran RM 1,550 untuk dapatkan KAD BIDAAN dibuat semasa pembeli mendaftaran sebagai 'pembida' / pembeli yang sah ditempat jualan kenderaan lelong bagi melayakkan pembeli buat 'bidaan' atau pembelian kenderaan lelong semasa proses bidaan / RM 500 sebagai bayaran kos pengurusan serta RM 1,000 sebagai deposit seunit apa-apa kenderaan dibawah RM 100,000 yang dikembalikan sekiranya gagal buat pembelian serta ditolak dari kos sebenar bayaran kenderaan jika berjaya dalam proses bidaan / pembelian. Sebagai contoh, jika harga seunit kenderaan yang dibeli dalam lelongan sebanyak RM 50 ribu, setelah ditolak RM 1,000 pembeli perlu buat bayaran penuh / full payment RM 49 ribu saja lagi
Dan bayaran penuh / full payment keseluruhan kenderaan yang dibida / beli perlu dibuat mengikut ketetapan 'legal owner' / pemilik yang sah samaada 5, 7, 10, 14 hari atau apa-apa yang ditetapkan oleh tempat pengendali lelongan berkenaan. Proses berikutnya dinyatakan pada 'surat kontrak' pembelian kenderaan lelong.
Guide service / perkhidmatan bimbingan diberikan mengikut kesesuaian semasa samada sebahagian saja atau sepenuhnya adalah tertakluk pada bayaran fees guide yang dibuat. Guide service / perkhidmatan yang diberikan semasa anda dibawa masuk sekali saja ke tempat lelong kenderaan adalah secara lisan, direct atau secara terus dalam tempoh yang terhad atau semasa anda berada ditempat jualan kenderaan lelong dan anda / pembeli perlu berikan perhatian pada semua proses serta prosedur asas pembelian kenderaan lelong.