1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Jumaat

30 Tahun

30 tahun lebih jualan kenderaan dibuat secara lelong di 31 lokasi/tempat di seluruh Malaysia, sekurang-kurangnya 1 lokasi/tempat lelong disetiap negeri atau 4-6 lokasi/tempat lelong dan paling banyak lokasi/tempat lelong adalah sekitar Klang Valley iaitu sekitar selangor yang berdekatan dengan Kuala Lumpur ada 6 lokasi/tempat lelong serta sekitar kuala lumpur ada 3 lokasi/tempat, keseluruhan sekitar klang valley ada 9 lokasi/tempat lelong, setiap bulan antara lebih kurang 20-30 kali jualan kenderaan secara lelong sekitar klang valley. Setiap bulan lebih kurang 60-80 kali jualan kenderaan lelong dibuat dan jualan kenderaan lelong dibuat pada setiap bulan di setiap negeri seluruh Malaysia kecuali perlis, putrajaya, labuan. Sebaik saja anda daftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan serta setelah buat bayaran fees services RM 2 ribu, anda diberikan Panduan Akses Online iaitu senarai link-link web yang memudahkan anda dapatkan pelbagai info jualan kenderaan lelong yang dikemaskini serta tertakluk pada perubahan dari masa ke semasa, segala info jualan kenderaan lelong di kemaskini oleh legal owner atau pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong yang berkaitan. 
Dengan akses online atau Panduan Akses Online pelbagai info jualan kenderaan lelong mudah diakses melalui handphone berinternet anda.semudah just touch screen atau teknologi telefon mudah alih kini bagaikan cuma pejam dan celik saja dah tahu kenderaan yang di perlukan ada di mana, tempat lelong di mana dan pembelian boleh dibuat direct melalui handphone/online. 
Pembelian kenderaan lelong adalah berkaitan dengan proses serta tindakan yang sepatutnya dilakukan oleh anda sendiri tanpa agen, tiada broker dan tiada mana-mana pihak yang melakukan apa-apa proses serta tindakan bagi pihak anda. Pembelian kenderaan lelong juga tidak boleh ditawarkan terus tanpa lalui proses dan tindakan yang sepatutnya iaitu jualan serta pembelian melalui proses jualan lelong. Pembelian kenderaan lelong amat penting diketahui mengenai pelbagai proses dan tindakan yang sepatutnya dibuat oleh anda sendiri. Bukan setakat tahu alamat tempat lelong atau sekadar tahu harga yang murah. Maklumat asas jualan lelong seperti list atau senarai lelongan seperti alamat tempat lelong, senarai harga, jenis atau jenama kenderaan, tahun pendaftaran serta pelbagai info jualan lelong mudah dipaparkan melalui handphone berinternet dan info-info asas berkenaan merupakan maklumat umum saja. Bagi tujuan atau jika anda benar-benar serius untuk buat pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, anda perlu tahu pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong. Ada 3 proses atau tindakan yang sepatutnya dibuat, 1-Dapatkan info atau maklumat asas jualan kenderaan lelong seperti info lokasi/tempat lelong, senarai jualan lelong seperti jenis/jenama/tahun kenderaan didaftarkan dan pelbagai lagi info asas jualan kenderaan lelong melalui handphone anda, 2-Ketahui info-info yang kritikal berkaitan kenderaan seperti kenderaan potong, tiada dokumen atau tiada kad pendaftaran, saman tertungak, tukar enjin tak endose, gangguan no.enjin dan gangguan no.casis, tiada A/P dan pelbagai masalah yang menyebabkan kenderaan lelong yang dibeli tidak boleh dibuat tukarnama, info berkenaan dimaklumkan oleh pihak Lelongline Resources setelah daftar dan bayar fees guide dan anda juga dimaklumkan tindakan-tindakan yang sepatutnya dibuat iaitu:- 3-Ketahui tindakan-tindakan yang sepatutnya dibuat samada 3.1-Tindakan sebelum buat pembelian, 3.2-Tindakan semasa buat pembelian dan 3.3-Tindakan setelah buat pembelian. Urusan pembelian kenderaan lelong agak mudah jika anda tahu pelbagai info bagi melindungi hak anda sebagai pengguna yang di lindungi atau dibawah bidang kuasa undang-undang. Jika sekadar tahu alamat, tahu tengok kenderaan yang cantik pada harga murah dan anda buat pembelian, mungkin anda 'bergantung' pada nasib samada baik atau sebaliknya. Urusan yang melibatkan wang khususnya buat pembelian kenderaan lelong ini jika lakukan apa-apa kesilapan samada dalam atau luar pengetahuan sebenarkan ianya adalah risiko jika tidak tahu banyak mengenai proses dan tindakan yang sepatutnya dilakukan oleh anda sendiri. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000  

Beli

Beli kenderaan pada harga lelong, secara umum mungkin agak luar biasa namun realitinya ialah suatu yang memang realistik atau benar-benar berlaku. Bagi yang belum pernah buat pembelian kenderaan yang dijual secara lelong tentunya akan rasa pelik atau keliru kerana kurang atau langsung tiada pengetahuan mengenainya.
Senario ujudnya pembelian kenderaan secara hutang samada melalui bank loan atau dengan syarikat kredit sejak berpuluh-puluh tahun lalu sehingga kini apabila pembeli kenderaan yang berhutang gagal bayar ansuran bulanan, kenderaan di tarik seterusnya dijual secara lelong. Disebabkan pengetahuan agak terhad atau kurang serta langsung tidak tahu mengenai jualan kenderaan lelong agak sukar anda buat pembelian kenderaan yang dijual secara lelong.
Lelongline Resourses adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, hanya setelah anda buat pendaftaran dengan sms kan nama dan nombor kad pengenalan ke no. 0132552000 serta setelah buat bayaran fees services RM 2 ribu, anda diberikan Panduan Akses Online iaitu link-link web yang memudahkan anda dapatkan pelbagai info jualan kenderaan lelong melalui handphone anda.
    

Isnin

Lelong

Lelong kenderaan atau jual kenderaan secara lelong, ada yang pelik serta keliru dan ramai yang kurang atau langsung tak tahu. Sekadar tahu sikit saja dan buat pembelian kenderaan yang dilelong mungkin mendedahkan pada risiko. Anda sebagai pembeli individu amat perlu ketahui pelbagai info mengenai jualan dan pembelian kenderaan lelong. Proses dan prosedur asas pembelian kenderaan lelong agak mudah namun anda perlu lebih berhati-hati. Bila sebut mengenai buat pembelian tentunya perlukan bajet kewangan atau ko$ tertentu iaitu wang. Jika sekadar 'just try and error' atau bergantung pada nasib samada baik atau sebaliknya tentulah ada risikonya. Kini teknologi dah canggih khususnya peranti mudah alih / handphone, pelbagai info mudah di akses. Namun bagi tujuan pembelian kenderaan lelong, anda sangat-sangat perlu ketahui mengenai proses dan prosedur pembelian kenderaan lelong berkenaan. Ada 3 step atau tindakan yang amat perlu anda ketahui, 1. info mengenai jualan kenderaan lelong antaranya lokasi/tempat lelong, list/senarai kenderaan lelong seperti jenama, jenis, tahun pendaftarannya, harga reserved price dan pelbagai lagi, info berkenaan boleh di paparkan melalui handphone anda setelah diberikan link-link web apabila anda daftar/bayar fees RM 2 ribu dan seterusnya step ke 2. info mengenai kenderaan yang di lelong berkaitan pelbagai risiko antaranya seperti kenderaan potong, saman tertunggak, tiada dokumen/tiada kad pendaftaran(geran), tukar enjin tak endose, ganguan no.casis/enjin, tiada permit AP bagi kenderaan import dan pelbagai lagi. Ini dimaklumkan pada anda sebaik saja anda dapat link web dan anda boleh call / buat panggilan pada pihak lelongline resources dan dimaklumkan semasa anda buka mana-mana list lelong sebaiknya melalui PC atau leptop dan boleh juga buka list lelong melalui handphone. Anda perlu fahami pelbagai kenyataan pada list lelong yang dipaparkan dan step ke 3. tindakan-tindakan yang sepatutnya dibuat oleh anda samada a). tindakan SEBELUM buat pembelian, b). tindakan SEMASA buat pembelian dan c). tindakan SETELAH buat pembelian. 3 step atau tindakan berkenaan yang berkait antaranya, tindakan sebelum buat pembelian yang ada kesan dengan tindakan semasa anda buat pembelian dan seterusnya tindakan setelah anda buat pembelian. 
Pelbagai tindakan atau info mengenai proses dan prosedur jualan/pembelian kenderaan lelong yang amat penting di ketahui sebelum anda buat pembelian kenderaan yang di lelong dan Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Era

Era konvergen semua info di hujung jari, khususnya kecanggihan smartphone apa saja info mudah di akses dan pembelian kenderaan lelong kini lebih mudah dilakukan
lokasi/tempat lelong, list/senarai harga yang nyatakan mengenai harga/reserved price kenderaan lelong, info kenderaan lelong seperti no.plat, jenama/jenis kenderaan, tahun pendaftaran, no.enjin/casis serta pelbagai info dan terdapat juga pihak pengendali tempat lelong yang paparkan gambar kenderaan yang di lelong melalui website. Info jualan kenderaan lelong yang di kemaskini oleh pihak legal owner/pihak pengendali tempat lelongan dan tertakluk pada perubahan dari masa ke semasa. Era konvergen ini tiada yang keliru jika anda sebagai pembeli individu ambil tahu pelbagai perkara-perkara asas mengenai kenderaan lelong sebelum buat pembelian. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan asas pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Jumaat

Online

Akses Online pelbagai info jualan kenderaan lelong mudah di paparkan melalui handphone berinternet anda. Kini, anda sebagai pembeli individu boleh direct beli kenderaan lelong dan hanya beli kenderaan pada harga lelong. Info jualan kenderaan lelong klik website www.lelongline.com atau untuk penjelasan lebih lanjut CALL 0132552000

Akses

Akses online atau Panduan Akses Online, segala info di hujung jari dan lebih mudah untuk dapatkan pelbagai kenderaan pilihan anda 
semua lokasi/tempat lelong hanya di hujung jari anda. Namun anda perlukah berdaftar dengan sms kan nama/no.kp serta hanya setelah bayaran fees service RM 2 ribu di sahkan telah dibuat, anda di berikan Panduan Akses Online berkenaan. Dengan Panduan Akses Online, segala info jualan kenderaan lelong di seluruh Malaysia boleh di akses melalui handphone berinternet anda. Bagi yang hanya inginkan info tertentu saja, nak tahu yang hanya di fikirkannya saja tetapi tak mahu berdaftar dan berbayar untuk dapatkan service atau perkhidmatan dari Lelongline. Untuk lebih 'clear' info yang jelas tiada yang keliru, untuk masuk ke semua lokasi/tempat lelong "tidak perlu buat apa-apa bayaran" tetapi anda perlu tahu atau cari sendiri mana-mana tempat lelong, anda boleh masuk tanpa perlu buat apa-apa bayaran bagi tujuan untuk masuk ke tempat lelong berkenaan. 
Jika maklumat yang terlalu asas seperti alamat tempat lelong pun anda tak tahu, tentunya info proses serta prosedur pembelian kenderaan lelong lebih-lebih lagi lah anda tak tahu. Perlu di fahamkan, beli kenderaan lelong bukan seperti beli kenderaan dari dealer ucedcar atau direct pada owner, yang agak mudah tetapi beli kenderaan yang dilelong anda perlu tahu pelbagai perkara samada sebelum buat pembelian, semasa buat pembelian dan yang lebih penting tindakan setelah buat pembelian. Jadi, anda perlu ambil tahu lebih banyak info tentang pembelian kenderaan lelong, pelbagai info jualan kenderaan lelong kini di paparkan melalui handphone anda dan dengan Panduan Akses Online anda antara yang terawal dapatkan pelbagai info jualan kenderaan lelong antaranya seperti alamat lengkap lokasi/tempat lelong, tarikh jualan lelong, list/senarai kenderaan yang akan di lelong, jenama/jenis kenderaan, no.plat, tahun pendaftaran, harga lelong kenderaan berkenaan dan pelbagai lagi info yang di paparkan di screen handphone anda mengenai jualan kenderaan lelong. 
Panduan Akses Online adalah senarai link-link lamanweb lokasi stor penyimpanan dan tempat jualan kenderaan lelong yang antaranya menyatakan alamat lokasi penyimpanan kenderaan sebelum di lelong serta tempat jualan kenderaan lelong di lakukan, masa, tarikh jualan lelong dibuat, senarai harga, jenama, jenis, tahun pendaftaran kenderaan lelong serta pelbagai info berkaitan jualan kenderaan lelong. Anda sendiri tentukan dimana lokasi/tempat lelong yang anda akan pergi setelah senarai atau list lelong kenderaan di paparkan melalui handphone anda. Lebih menarik, anda antara yang terawal masuk ke lokasi/tempat lelong sebaik saja list atau senarai kenderaan lelong di paparkan melalui handphone anda. Samada pada hari yang sama, 1-3 hari sebelum jualan lelong dibuat dan ada antara lokasi/tempat lelong boleh anda masuk 7 atau 10 hari sebelum jualan lelong dibuat. Anda boleh buat pilihan kenderaan yang diperlukan antara yang terawal masuk ke lokasi/tempat lelong berkenaan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Selasa

Lokasi

Lokasi tempat penyimpanan atau store kenderaan di simpan ada yang sama tempat jualan lelong dibuat, ada juga lokasi kenderaan di simpan berbeza dengan tempat jualan lelong dibuat dan anda perlu tahu bagi memudahkan buat inspection/pemeriksaan pada condition atau keadaan kenderaan sebelum buat pembelian. Lebih kurang 20 dari 31 lokasi merupakan tempat jualan kenderaan lelong dibuat, antara 5-15 tempat hanya merupakan tempat atau store penyimpanan kenderaan lelong. 13 negeri di seluruh Malaysia yang ada tempat penyimpanan atau lokasi jualan kenderaan lelong dilakukan dan tertakluk pada perubahan yang di kemaskini dari masa ke semasa oleh pengendali tempat lelong yang berkaitan. Info jualan kenderaan lelong kini mudah di akses melalui handphone anda, pelbagai info seperti alamat lokasi tempat penyimpanan atau store, tempat jualan kenderaan lelong dilakukan/dibuat, list atau senarai kenderaan yang akan dilelong
serta pelbagai info jualan kenderaan lelong kini mudah diakses melalui handphone berinternet, memudahkan anda rancang pembelian kenderaan yang di jual secara LELONG
jualan kenderaan secara lelong kini lebih menarik dengan banyaknya jualan kenderaan lelong dibuat serta pelbagai pilihan kenderaan yang boleh anda sendiri buat pilihan mengikut kesesuaian kegunaan serta bajet kewangan anda sendiri
anda sebagai pembeli individu kini boleh buat pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, cari dan dapatkan kenderaan mengikut keperluan serta bajet kewangan anda sendiri. Beli kenderaan pada harga lelong, direct beli ketika di lelong dan hanya buat pembelian setelah anda sendiri berpuashati pada condition/keadaan kenderaan yang anda sendiri buat inspection/pemeriksaan semasa di view/dipamerkan.
bagi yang ingin tahu mengenai jualan kenderaan lelong, kini lebih mudah segala info mengenai jualan kenderaan lelong di hujung jari anda, kecanggihan teknologi di era konvergen ini khususnya peranti mudah alih/handphone yang memudahkan anda dapatkan pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong. Alamat lokasi/tempat lelong, list/senarai kenderaan yang akan di lelong, jenama/jenis, tahun pendaftaran, no.plate, harga kenderaan lelong antara yang di paparkan melalui handphone berinternet anda, yang tertakluk pada perubahan dari masa ke semasa serta kemaskini oleh pihak pengendali tempat lelongan. Hanya yang berdaftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees service RM 2 ribu, anda di berikan Panduan Akses Online iaitu link-link website yang memaparkan pelbagai info jualan kenderaan lelong dan boleh di akses melalui handphone berinternet anda. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000