1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Rabu

NOVEMBER

33 kali yang terakhir jualan kenderaan secara lelong seluruh Malaysia bagi NOVEMBER 2017 antaranya di 8 tempat lelong sekitar Klang Valley 5 tempat di Selangor dan 3 tempat di Kuala Lumpur antara lebih kurang 20-30 tempat jualan kenderaan lelong di seluruh Malaysia.
Lelongline Resources adalah syarikat berdaftar yang menyediakan perkhidmatan perniagaan iaitu memberikan info atau panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong dan hanya pelanggan diberikan perkhidmatan setelah buat pendaftaran dengan sms kan nama / no.kad pengenalan serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu.  Antara 2 (DUA) perkhidmatan dan pelanggan hanya diberikan 1 (Satu) sahaja samada 01. Di bawa masuk ke salah satu saja tempat jualan kenderaan lelong sekitar Klang Valley samada salah satu saja tempat di selangor / di kuala lumpur atau 02. Hanya di berikan Panduan Akses Online iaitu link2 lamanweb
Panduan Akses Online yang memudahkan dapatkan pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong antaranya yang dapat di akses atau di paparkan melalui handphone berinternet ialah alamat lengkap tempat jualan kenderaan lelong, list/senarai kenderaan yang akan di lelong seperti harga, no.plat, tahun pendaftaran, jenama, jenis kenderaan serta pelbagai info yang berkaitan kenderaan yang akan di lelong boleh dipaparkan sekurang-kurang pada hari lelongan berkenaan atau 1 ke 3 hari atau 7 hari sebelum jualan lelong dibuat dan mengikut info yang di kemaskini oleh pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkaitan.
Kenderaan yang dijual secara lelong adalah kenderaan yang sebelum ini dibeli melalui pinjaman bank / bank loan, di mana pemilik asalnya gagal buat bayaran ansuran bulanan, kenderaan berkenaan di tarik oleh bank dan seterusnya di jual secara lelong

Kini anda sebagai pembeli individu boleh beli kenderaan pada harga lelong, masuk ke tempat lelong, anda sendiri yang cari dan dapatkan kenderaan mengikut keperluan kenderaan yang bersesuaian serta mengikut bajet kewangan anda sendiri. Beli kenderaan pada harga lelong


Pelbagai jenama jenis keluaran tahun pendaftaran samada baru atau lama kenderaan yang dijual secara lelong. Motosikal superbike kereta 4X4 suv mpv brv lori pelbagai kenderaan yang boleh di beli pada harga lelong
HARGA JUALAN LELONG => klik paparkan list lelongan yang lain
Antara list atau senarai harga kenderaan lelong yang kini telahpun di paparkan secara online, kebiasaannya list/senarai lelongan dipaparkan pada hari lelongan berkenaan atau 1- 3 hari sebelum jualan kenderaan lelong dibuat. Pembelian kenderaan lelong bukan hanya mengenai alamat tempat lelong, harga murah atau mahal atau perkara-perkara yang hanya dalam jangkaan fikiran anda saja tetapi pelbagai perkara yang berkaitan kenderaan seperti kenderaan potong, tiada kad pendaftaran/geran, terdapat gangguan pada casis, tukar enjin tak endos, tiada dokumen dan pelbagai perkara yang boeh menyebabkan kenderaan yang di beli tidak boleh dibuat tukarnama. Oleh itu, pelbagai info yang sepatutnya diketahui oleh anda sebagai pembeli kenderaan lelong berkaitan proses dan prosedur asas pembelian kenderaan lelong antara yang di maklumkan. Anda hanya dimaklumkan mengenai prosedur pembelian kenderaan lelong setelah anda daftar dan buat bayaran fees service
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Info lelong



Kini, anda sebagai pembeli individu boleh beli kenderaan pada harga lelong di 25 lokasi / tempat lelong seluruh Malaysia
Cari dan dapatkan kenderaan yang di perlukan mengikut keperluan serta bajet kewangan anda serta semua proses pembelian dilakukan di tempat jualan kenderaan lelong oleh anda sendiri, anda perlu berada di tempat jualan kenderaan lelong serta buat pembelian kenderaan semasa jualan lelong di lakukan.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini untuk pendaftaran hubungi/CALL 0132552000 

Sendiri

Sendiri tentukan kenderaan yang anda hendak beli dari tempat lelong malah anda bebas buat pilihan apa saja kenderaan yang di perlukan. Tiada had minimum atau had maksimum untuk anda buat pembelian. Bagi apa tujuan pun, boleh buat pembelian kenderaan di tempat lelong samada untuk kegunaan sendiri, beli untuk saudaramara atau kawan-kawan dan boleh juga beli kenderaan lelong untuk dijualkan semula pada harga pasaran semasa.
Kekerapan jualan kenderaan lelong antara sebulan 40-60 kali di 25 lokasi / tempat seluruh Malaysia. Antara lebih kurang 20-600 unit kenderaan setiap kali lelongan dibuat dan sebulan antara lebih kurang 5 hingga 20 ribu unit pelbagai kenderaan yang di jual secara lelong seluruh malaysia serta yang lebih menarik anda hanya beli kenderaan pada harga lelong di tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Anda boleh juga tukar-tukar kereta atau motor sebab beli pada harga lelong serta boleh jualkannya semula pada harga pasaran. Kini tiada halangan malah ruang serta peluang terbuka luas. Jika dulu hanya peniaga kenderaan terpakai khususnya dari kaum cina dan kini kaum india juga ramai yang jadi dealer usedcar dan lebih ketara pendatang dari pakistan bangla nepal negro indonesia thailand juga beli kenderaan lelong dan jualkannya pada penduduk tempatan khususnya pada orang-orang melayu. Orang-orang melayu rakyat malaysia agak kurang di tempat lelong sebab mungkin perlukan subsidi atau bantuan untuk beli kenderaan yang di lelong. Walaupun pelbagai yang 'free' diberikan jika beli kederaan lelong antaranya 'gear free' serta 'tayar spare' di berikan namun tak berupaya menarik minat orang-orang melayu. Mentaliti subsidi terleka dengan pelbagai bantuan berupa 'dedak' terus menjahanamkan dayasaing serta kemampuan kendiri. Tidak di nafikan ada juga orang-orang melayu yang jadi dealer usedcar atau ambil satu atau dua unit kenderaan lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran namun agak kurang. Jual kenderaan lelong bukan perlukan modal besar 2.6 billion tu malah jika ada 2-3 ribu ringgit pun dah boleh buat modal jual kenderaan. Beli kenderaan pada harga 1-2 ribu dan jualkannya semula 7-8 ribu, ada untung buat modal beli lagi kenderaan untuk di jual, sebagai contoh beli viva/gen2/waja pada harga 4 ribu jualkannya pada harga 10 ribu, untong 6 ribu beli lagi kenderaan untuk dijual dan modal yang 4 ribu simpan. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Citarasa

Citarasa tersendiri cari dan dapatkan kenderaan sebagaimana yang di perlukan oleh anda. Masuk ke tempat jualan kenderaan dan anda sendiri yang tentukan apa jenama jenis kenderaan yang ingin dibeli.
Bukan lagi perkara pelik untuk anda dapatkan kenderaan di tempat lelong malah dealer usedcar telah lama lakukan, dealer usedcar dapatkan kenderaan di tempat lelong dan jualkannya pada harga pasaran. Kini anda sendiri boleh cari dan dapatkan kenderaan yang diperlukan dan yang menariknya beli pada harga lelong
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Keliru

Keliru dalam urusan pembelian kenderaan lelong mudah berlaku jika mangsa atau anda sebagai pembeli tidak berhati-hati serta mudah terpengaruh dengan tawaran-tawaran 'luarbiasa'.
Pembelian kenderaan lelong hanya dilakukan oleh anda sendiri, tiada agen tiada broker serta tiada mana-mana pihak yang mewakili bagi pihak anda.
Bagi mengelakkan dari keliru, ambil banyak maklumat dari orang atau pihak yang membuat tawaran dan buat rujukan dengan mana-mana pihak berkuasa. Tetapi jangan pula terlalu fobia untuk berurusan dan jangan pula ambil mudah serta menyerahkan wang pada mana-mana indivudu atau mana-mana pihak tanpa usul periksa. Sebagaimana Lelongline Resources lakukan, peringatan diberikan supaya ambil masa baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini bagi tujuan mengetahui peranan serta fungsi syarikat. Lelongline Resources adalah pihak yang menawarkan perkhidmatan panduan atau guide services pembelian kenderaan lelong. Supaya tidak keliru, Lelongline Resources memberikan panduan asas pembelian kenderaan lelong dan bukannya pihak yang menjual kenderaan lelong. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Model

Model semasa atau current model, kenderaan yang baru saja di keluarkan dan masih di pamerkan dalam showroom tetapi telah dijual secara lelong. 
sebagai contoh jika kenderaan baru di daftar dan di keluarkan, di beli secara hutang bank pada januari 2018, paling lewat ada yang di lelong pada september 2018 tetapi ada juga pada mei 2018 tahun semasa telah di tarik oleh bank. Ini adalah disebabkan pelbagai isu antaranya penggunaan dokumen sokongan seperti penyata gaji dan sebagainya di palsukan atau sememangnya pembeli dari awal tidak berkemampuan tetapi buat juga hutang bank beli kenderaan, akhirnya gagal bayar ansuran bulanan seterusnya kenderaan di tarik dan di jual secara lelong.  
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Motorsikal

Motorsikal atau superbike antara kenderaan yang di jual secara lelong, pelbagai jenama samada pemasangan atau keluaran tempatan dan yang di import.
harga dari RM 200-500 dan ada yang di jual secara lot sejumlah 4-6 unit dengan harga dari RM 1,000-RM 2,000 mengikut janama-jenama tertentu. Bagi superbike atau motorsikal yang tertentu, hanganya mengikut yang ditentukan oleh legal owner berkenaan. Disebabkan motorsikal begitu banyak di antara tempat-tempat lelong sekitar klang valley, ada tempat lelong buat jualan secara beberapa unit untuk satu harga yang di tetapkan.
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Proses

Proses pembelian kenderaan lelong agak mudah, masuk ke tempat lelong, cari atau pilih kenderaan yang di perlukan dan seterusnya buat pembelian kenderaan semasa jualan lelong di lakukan serta patuhi semua prosedur yang di tetapkan.
ambil tahu serta laksanakan semua yang sepatutnya dan pembelian kenderaan lelong yang dibuat agak mudah. Elak dari keliru atau hanya tahu sebahagian saja serta kurang atau langsung tidak tahu pelbagai perkara yang perlu di lakukan.
Bukan hanya mengenai kenderaan lama atau baru, mahal atau murah tetapi proses tukarnama yang mudah jika tindakan yang betul dibuat sebelum buat pembelian. Lelongline Resources memberikan panduan asas pembelian kenderaan lelong berkaitan sebelum, semasa dan setelah buat pembelian.
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Mewah

Mewah atau jenama import antara kenderaan yang di jual secara lelong, jika jenama toyota seperti alphard dan vellfire agak popular atas jalanraya dan kenderaan berkenaan juga ada di jual secara lelong. Umumnya apa saja kenderaan yang agak popular di kalangan pengguna dan kenderaan berkenaan jugalah yang di jual secara lelong
secara logiknya apa-apa kenderaan samada yang mewah atau jenama import dimana sebelum ini di beli melalui bank loan dan gagal bayar ansuran bulanan, kenderaan berkenaan di tarik oleh bank seterusnya di jual secara lelong. Jika sebelum ini hanya dealer usedcar beli kenderaan pada harga lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran / market value. Kini anda sebagai pembeli individu juga boleh beli kenderaan mewah atau berjenama import pada harga lelong. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Cauntim

Cauntim slow talk atau macam-macam yang di minta bagi mengelak dari ikut prosedur biasa untuk dapatkan perkhidmatan atau services dari Lelongline Resources. Langsung tak nak bayar fees service dengan hanya minta alamat tempat lelong, ada yang minta dapatkan kenderaan, beli dulu dan jualkan semula padanya dengan harga lelong, ada yang minta bagitahu kenderaan yang di perlukannya ada dimana dan pelbagai kaedah countim untuk elak dari bayar fees service.
bagi yang suka cauntim dan tidak dapat ikut prosedur yang di tetapkan, anda tidak perlu berurusan dan buatlah apa yang anda suka. Namun sebagai info, bagi tujuan pembelian kenderaan lelong bukan hanya mengenai tempat lelong di mana, kenderaan ada atau tiada, harga murah atau mahal tetapi mengenai tindakan yang sepatutnya berkaitan proses dan prosedur samada sebelum buat pembelian, semasa buat pembelian dan tindakan yang paling penting ialah setelah buat pembelian iaitu mengenai proses tukarnama samada mudah atau sukar atau langsung tidak boleh buat tukarnama jika kenderaan yang dibeli ada masalah yang serius. Lelongline Resourses maklumkan perkara-perkara asas yang sepatutnya di ketahui serta dilakukan samada sebelum, semasa dan setelah buat pembelian kenderaan lelong
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Online

Online atau akses online pelbagai info jualan kenderaan lelong yang mudah di paparkan melalui handphone berinternet dan anda antara yang terawal dapat maklumat mengenai jualan kenderaan lelong samada info di perolehi pada hari lelongan berkenaan atau 1-3 hari sebelum jualan lelong di buat dan ada antara pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong kemaskini info senarai atau list lelongan 3-10 hari sebelum lelongan dibuat.
dengan info yang dapat lebih awal, anda boleh merancang kenderaan yang diperlukan dan bajet kewangan yang bersesuian. Akses Online ini merupakan link-link lamanweb memudahkan anda dapatkan pelbagai info jualan kenderaan lelong, sekurang-kurangnya senarai kenderaan yang lengkap dengan no.plat, tahun pendaftaran, jenama, jenis, harga serta pelbagai lagi mengenai kenderaan yang akan di lelong. Ada juga antara pihak pengendali tempat lelong yang sertakan gambar kenderaan yang akan di lelong. Segala info mengenai senarai kenderaan yang akan di lelong hanya di kemaskini oleh pihak pengendali tempat lelong berkenaan serta tertakluk pada perubahan-perubahan yang di tetapkan oleh pihak pengendali tempat lelong berkenaan. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Lelong

Lelong adalah cara jualan dimana jurulelong buat bidaan atau jualan dan pembeli membida semasa jualan lelong dilakukan. Jualan atau pembelian kenderaan secara lelong hanya dilakukan di hadapan jurulelong bertauliah sahaja dan tiada jualan lelong tanpa proses lelongan atau kenderaan yang di katakan kenderaan lelong tetapi di tawarkan secara terus tanpa lalui proses jualan lelong. Jika anda di tawarkan kenderaan lelong tetapi tanpa proses lelongan ianya mengelirukan serta satu penipuan dan jenayah terancang. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Servey

Servey atau nak usar-usar atau saja nak tengok-tengok sekadar nak pastikan lokasi / tempat jualan kenderaan lelong. Jika sekadar nak servey tempat jualan kenderaan lelong, mungkin buang masa saja sebab tempat jualan kenderaan hanya di buka pada hari-hari tertentu dan tempat lelong juga adalah kawasan perniagaan yang di kawal serta tidak sesuai untuk lawatan riadah bercuti. 
untuk masuk di mana saja tempat lelong tidak perlu buat apa-apa bayaran / free antrance tetapi anda cari sendiri mana-mana tempat lelong dan anda masuk ikut kehendak anda sendiri. Lelongline Resources adalah pihak atau badan perniagaan berdaftar secara sah merupakan pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong. Hanya setelah daftar dengan sms kan nama serta no.kad pengenalan dan hanya setelah buat bayaran fees service RM 2 ribu, diberikan perkhidmatan 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Bajet

Bajet kewangan serta kenderaan yang bersesuian dengan keperluan anda dan apa-apa kenderaan yang di perlukan anda sendiri yang tentukannya
hanya beli kenderaan setelah anda sendiri berpuashati pada condition / keadaan kenderaan berkenaan serta anda sendiri yang tentukan samada buat pembelian atau tidak. Tiada apa-apa paksaan untuk anda buat pembelian, tiada agen tiada broker tiada mana-mana pihak yang mewakili bagi pihak anda sebagai pembeli individu bagi tujuan buat pembelian kenderaan yang di jual secara lelong
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000 

Tarik

Tarik kenderaan yang gagal bayar hutang bank, apa saja kenderaan yang di beli dengan bank loan / hutang bank dan gagal atau tidak bayar ansuran bulanan dan kenderaan berkenaan di tarik oleh pihak bank 
bukan hanya kenderaan biasa-biasa yang gagal bayar hutang bank malah kenderaan mewah yang bernilai jutaan ringgit juga ditarik sebab tidak bayar hutang bank
samada kenderaan di parking di hadapan rumah, jumpa di tepi jalan atau dapat di cari di mana saja di tarik dan kenderaan yang di tarik bukannya kenderaan yang terlibat dengan kemalangan atau kenderaan tenggelam banjir atau kenderaan yang rosak. Kenderaan yang di beli melalui bank loan di lindungi insuran jika terlibat dengan kemalangan dihantar ke bengkel untuk di baiki hanya kenderaan yang gagal bayar hutang di tarik 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000