1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Ahad

JUN

JUN 2018 - antara 60-70 kali jualan kenderaan secara lelong di 25 lokasi/tempat 12 negeri seluruh Malaysia dan tertakluk pada perubahan yang di kemaskini dari masa ke semasa oleh pengendali tempat lelongan
anda sebagai pembeli individu kini boleh buat pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, cari dan dapatkan kenderaan mengikut keperluan serta bajet kewangan anda sendiri. Beli kenderaan pada harga lelong, direct beli ketika di lelong dan hanya buat pembelian setelah anda sendiri berpuashati pada condition/keadaan kenderaan yang anda sendiri buat inspection/pemeriksaan semasa di view/dipamerkan.
kecanggihan teknologi di era konvergen ini khususnya peranti mudah alih/handphone yang memudahkan anda dapatkan pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong. Alamat lokasi/tempat lelong, list/senarai kenderaan yang akan di lelong, jenama/jenis, tahun pendaftaran, no.plate, harga kenderaan lelong antara yang di paparkan melalui handphone berinternet anda, yang tertakluk pada perubahan dari masa ke semasa serta kemaskini oleh pihak pengendali tempat lelongan. Hanya yang berdaftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees service RM 2 ribu, di berikan Panduan Akses Online iaitu link-link website yang memaparkan pelbagai info jualan kenderaan lelong dan boleh di akses melalui handphone berinternet. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Harga

Harga lelong terdapat beberapa keadaan samada lebih tinggi dari harga pasaran, lebih kurang sama dengan harga pasaran, lebih rendah samada kurang separuh, lebih murah samada kurang satu pertiga dari harga pasaran dan lebih murah dari satu pertiga dari harga pasaran. Harga kenderaan lelong hanya di tentukan oleh legal owner atau di tentukan oleh pemilik yang sah kebiasaannya di tentukan oleh pihak bank.
harga lelong juga ada yang tidak merujuk pada condition/keadaan kenderaan, bukan merujuk pada tahun kenderaan berkenaan di daftarkan samada baru atau lama, tidak semestinya kenderaan import lebih mahal dan kenderaan tempatan lebih murah. Harga kenderaan lelong hanya di tetapkan pada reserved price dinyatakan pada list/senarai lelongan samada yang di edarkan soft copy di tempat lelong atau dinyatakan melalui handphone berinternet. Harga lelong yang lepas atau list/senarai lelongan tidak lagi di gunakan sebagai rujukan bagi lelongan yang akan datang. Harga lelongan hanya di rujuk ketika lelongan berkenaan saja pada tempat hari dan masa itu saja. Agak mudah untuk anda cari dan dapatkan kenderaan yang diperlukan dengan Panduan Akses Online. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Motorsikal

Motorsikal serta superbike antara yang di jual secara lelong, pelbagai jenama jenis/tahun keluaran samada yang di import atau keluaran tempatan. Motorsikal dari harga 100 mengikut conditionnya atau samada separuh dari harga pasaran dan lebih rendah dari separuh dari harga pasaran semasa. Anda hanya beli motorsikal atau superbike pada harga lelong.  
pelbagai kenderaan yang di lelong seperti motorsikal dan superbike kini boleh dapatkan info lelongan melalui handphone berinternet. Di sebabkan lokasi/tempat jualan kenderaan lelong agak banyak di seluruh Malaysia, anda boleh dapatkan info motorsikal atau superbike yang di lelong sebagaimana yang anda perlukan melalui paparan di handphone. Cari dan dapatkan motorsikal atau superbike melalui handphone dan setelah pastikan di mana adanya motor yang anda perlukan, terus masuk ke tempat lelong berkenaan pada hari lelongan dibuat dan buatlah pembelian ketika lelongan dibuat. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Kontrak

Kontrak adalah antara dokumen yang perlu ditandatangani sebaik saja berjaya buat pembelian. Beberapa kenyataan yang perlu difahami dan anda tertakluk pada syarat-syarat yang di tetapkan seperti baki bayaran yang perlu di bayar dalam tempoh yang di tertentu. Surat kontrak berkenaan agak ringkas namun padat dengan info bagi memudahkan uruskan pembayaran serta urusan-urusan berkaitan pembelian kenderaan berkenaan. Tetapi jika anda kurang atau langsung tidak tahu tindakan-tindakan yang sepatutnya setelah tandatangan kontrak pembelian berkenaan mungkin jadikan anda keliru atau tidak tahu untuk lakukan tindakan yang sepatutnya. 
Surat kontrak adalah berkaitan tindakan sebelum, semasa dan setelah buat pembelian kenderaan lelong. Ambil tahu tindakan-tindakan yang sepatutnya sebelum buat pembelian dan lakukan pembelian hanya setelah tahu pelbagai urusan yang berkaitan pembelian kenderaan lelong. Sebagai pembeli kenderaan lelong, anda di takrifkan telah maklum tindakan yang sepatutnya dilakukan dan tiada pihak yang maklumkannya serta jika dimaklumkkan pun sekadar secara umum. Anda dikehendaki ketahui setiap tindakan yang sewajarnya. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Terbesar

Terbesar tempat jualan kenderaan lelong di mana kenderaan import berjenama mewah agak banyak malah kenderaan berjenama tempatan agak murah. Tumpuan di tempat lelongan terbesar pastinya kenderaan-kenderaan mewah seperi lexus audi mini cooper BNW mercedes volkswagen maserati porsche bentley jaguar land rover rolls royce lamborghini jeep ferrari dan lain-lain jadi tumpuan. Kenderaan yang biasa-biasa agak kurang di beli dan harganya murah tentunya yang inginkan kenderaan berkenaan agak mudah dapatkan kenderaan yang biasa-biasa saja.
Gaya hidup dengan kemampuan untuk miliki kenderaan tertentu dan terdapat beberapa tempat lelong terbesar di mana store penyimpanan luasnya lebih kurang 2-3 kali dari padang bola. Anda bebas memilih apa saja kenderaan yang di lelong dan beli mengikut bajet kewangan anda sendiri. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Bank

Bank tarik kenderaan yang gagal bayar hutang/bank loan, kenderaan di masukkan kedalam store tempat lelong dan seterusnya dijual secara lelong. Inilah ringkasan pada kesimpulan kenderaan yang di lelong tetapi terdapat juga kenderaan-kenderaan dari badan-badan korperat syarikat untiliti serta kenderaan individu dan syarikat peminjam kewangan berlesen/finance. Setelah lalui pelbagai proses tertentu seperti proses undang-undang, kenderaan yang ditarik oleh bank di jual secara lelong.
semudah touch screen atau teknologi telefon mudah alih kini cuma pejam dan celik saja dah tahu kenderaan yang di perlukan ada di mana, tempat lelong di mana dan pembelian boleh dibuat direct melalui handphone/online.Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000  

Di mana

Di mana tempat lelong dan kenderaan apa yang ada ?, soalan tahap tadika atau prasekolah yang kerap di tanya. Jika sekadar nak tahu tempat dan harga itu hanyalah sebahagian kecil saja info sedangkan ianya semudah touch screen di handphone saja. Dan ada juga sekadar nak tahu tempat, nak pergi tengok dulu atau nak servey saja bagi mengesahkan ada jualan kenderaan secara lelong. Kini boleh dikatakan semua orang ada handphone berinternet sekurang-kurang 1 dan ada juga 2-3 handphone tetapi cuma guna handphone untuk buang-buang masa sebab boring layan youtube FB instgram whatsapp atau ambil gambar selfie jer. So ada banyak lagi kegunaan handphone yang canggih tu seperti dapatkan info mengenai jualan kenderaan lelong di seluruh Malaysia.
Jika di awal 80an antara 4-6 tempat lelong saja malah kekerapan jualan lelong pun kurang dan untuk mendapatkan info mengenai jualan lelong pun payah tetapi kini antara 20-30 tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia, terbanyak sekitar lembah klang ada 8 tempat 3 di Kuala Lumpur dan 5 lagi di selangor sekitar atau berdekatan dengan Kuala Lumpur, 4 di Penang, 3 di Johor, 2 di Perak 2 Sabah ada 1 tempat di Ng Sembilan Melaka Pahang Kelantan Kedah Sarawak dan Terengganu. Mungkin 1 antaranya berdekatan dengan tempat kediaman anda. Malah kini, anda boleh pilih jenama apa yang di perlukan dan ianya akan dipaparkan di handphone anda menyatakan dimana kenderaan berkenaan ada dan berapa harganya serta bila lelongan dibuat.  Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Cari

Cari dan dapatkanlah kenderaan yang anda sendiri perlukan, anda sendiri lakukan semua proses pembelian dengan mengikut prosedur pembelian kenderaan lelong yang di tetapkan. Ada juga yang minta tolong carikan, apabila ada kenderaan yang di kehendakinya belikan dan berikan padanya. Di sebabkan kurang pengetahuan atau langsung tidak tahu mengenai proses dan prosedur pembelian kenderaan, minta buat pelbagai perkara yang tidak sepatutnya. Anda sebagai pembeli individu yang tentukan samada buat pembelian atau tidak, anda sendiri yang cari dan dapatkannya kenderaan yang di perlukan itu.
agak menarik, kenderaan-kenderaan yang di lelong sebelum ini tetapi masih tidak terjual, bagi lelongan berikutnya atau lelongan yang akan datang bagi unit yang tidak terjual itu, lelongan semula dibuat kemungkinan harganya diturunkan lagi dari harga sebelumnya. Ini menjadikan kenderaan yang di lelong berulang-ulang kali tetapi masih tiada pembelinya atau mana-mana kenderaan yang di lelong tidak terjual kemungkinan di turunkan harganya sehinggalah terjual. Bagi pembeli yang kurang atau langsung tiada pengetahuan mengenai pembelian kenderaan lelong agak takut cari dan dapatkan kenderaan lelong kerana bimbang berlaku lawan harga. Realitinya kadang-kadang antara 100-400 unit kenderaan yang di lelong antara 10-30 peratus saja yang terjual. Terdapat juga kenderaan yang di lelong berulang-ulang kali samada antara 5-10 kali pun masih tidak terjual. Jika anda ke tempat lelong kebetulan harganya diturunkan lagi pada lelongan berkenaan dan anda boleh dapatkan pada harga yang lebih murah samada separuh atau kurang dari separuh dari harga pasaran.  Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Selesa

Selesa serta selamat buat pembelian kenderaan lelong dengan ketahui pelbagai info mengenai proses dan prosedur pembeliannya. Jika anda selesa untuk berada di tempat lelong untuk buat pembelian kenderaan yang di lelong, anda boleh direct masuk ke tempat lelong berkenaan dan buat pembelian ketika kenderaan dilelong.
Namun tanpa berada di tempat lelong pun anda boleh buat pembelian kenderaan yang di lelong, anda boleh berada di mana saja cuma anda perlu ada bank card visa atau online banking bagi tujuan pembayaran untuk melayakkan anda jadi pembida/pembeli online dan tertakluk pada prosedur tertentu yang di tetapkan oleh tempat pengendali lelongan berkenaan. Namun bagi menjaga hak anda sebagai penguna/pembeli, ambillah langkah berhati-hati khususnya amat penting ambil tahu pelbagai proses dan prosedur mengenai pembelian kenderaan lelong berkenaan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Jualan

Jualan kenderaan secara lelong berbeza dengan jualan kenderaan samada yang dijual oleh pengedar kenderaan baru belum didaftarkan atau kenderaan yang dijual oleh dealer usedcar atau kenderaan yang dijual oleh pemilik berkenaan. Jualan kenderaan lelong melalui beberapa proses antaranya buat inspection/periksaan ketika kenderaan di view/dipamerkan, hanya beli ketika lelongan dibuat yang di sebut dengan 'membida'/'buat bidaan' dan beberapa proses jualan yang lain serta berakhir dengan proses tukarnama. 
Jualan kenderaan lelong pula hanya berlaku di tempat lelongan samada secara menual yang memerlukan pembeli berada di tempat lelong berkenaan atau jualan kenderaan lelong secara atas talian/online yang tidak memerlukan pembeli berada di tempat lelong berkenaan atau berada di tempat lelongan berkenaan tetapi proses jualan/pembelian hanya dibuat secara online. Jualan kenderaan dilakukan mengikut proses dan prosedur yang ditetapkan dan anda sebagai pembeli individu dikehendaki atau di wajibkan untuk tahu proses dan prosedur jualan kenderaan lelong sebelum buat pembelian. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Idaman

Idaman anda untuk miliki kenderaan tertentu sejak sekian lama namun di sebabkan untuk membelinya mungkin kurang kemampuan sebab harga yang tinggi atau di luar kemampuan. Namun kini realisasikanlah impian anda, beli kenderaan idaman pada harga lelong dan lebih menarik jika anda beli kenderaan pada harga lelong samada separuh atau lebih rendah dari separuh harga pasaran semasa, anda guna 1 atau 2 tahun dan tread-in atau jualkannya masih lagi boleh dapat keuntungannya.
inilah yang dilakukan pembeli individu sebelum ini, beli kenderaan pada harga lelong dan jualkannya setelah di gunakan. Ada juga yang beli bagi tujuan untuk digunakan sendiri seterusnya jika ada permintaan untuk membelinya, jualkannya mengikut harga pasaran semasa. Disebabkan semua info mudah di akses melalui handphone berinternet di semua tempat jualan kenderaan lelong dan ini memudahkan untuk buat pembelian kenderaan lelong seterusnya setelah beli dan jualkannya. Agak pelik jika dapati ada orang yang sering tukar kenderaan samada 1-2 tahun dan ada yang kurang 3-6 bulan namun itulah realitinya sebab kenderaan yang di lelong agak banyak malah jualan kenderaan lelong antara 40-60 kali setiap bulan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Tentukan

Tentukan sendiri apa kenderaan yang bersesuian dengan kegunaan serta mengikut bajet kewangan anda sendiri. Anda sendiri yang hanya buat pembelian kenderaan yang di lelong tanpa orang tengah atau agen atau tiada broker dan tiada sesiapa pun yang boleh bertindak lakukan pembelian bagi pihak anda. Sebaik saja senarai harga kenderaan di paparkan pada handphone anda, anda boleh terus masuk ke tempat lelong untuk buat pemeriksaan atau inspection pada condition/keadaan kenderaan. Cuma pastikan handphone anda ada software/perisian PDF bagi memudahkan download list/senarai kenderaan lelong. Jika paparkan melalui PC atau laptop list/senarai lelongan lebih mudah.
Ada juga pengalaman antara pembeli-pembeli sebelum ini, bajet cuma exora atau ertiga tetapi bila masuk ke tempat lelong boleh dapatkan samada wish estima alphard sebab hanya beli kenderaan pada harga lelong. Anda sendiri yang tentukan jenama atau tahun keluaran kenderaan yang di lelong untuk dibeli mengikut harga pada list/senarai lelongan yang di keluarkan ketika lelongan berkenaan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000  

Proses

Proses dan prosedur pembelian kenderaan lelong dinyatakan melalui handphone, ada sepatutnya ambil tahu sebelum ke tempat lelong berkenaan. Untuk ketempat lelong pula agak mudah dengan alamat yang lengkap dan bagi mengetahui kenderaan yang di lelong ketika itu, list atau senarai kenderaan lelong juga boleh di paparkan melalui handphone anda.
untuk masuk di mana-mana tempat jualan kenderaan lelong tidak perlu buat apa-apa bayaran pada mana-mana pihak pun. Tetapi untuk ketahui proses dan prosedur pembelian kenderaan lelong perlulah buat bayaran untuk ketahui pelbagai proses dan prosedur asas pembelian kenderaan lelong berkenaan. Janganlah cauntim atau slow talk sekadar nak kan alamat tempat lelong saja sebab jika berikan apa-apa info nanti semua nak free saja. Sebagai pembeli kenderaan lelong, anda sepatutnya tahu mengenai proses dan prosedur asas berkaitan kenderaan lelong seperti kenderaan potong, tiada geran, tukar enjin, tiada AP dan pelbagai lagi supaya pembelian kenderaan lelong berkenaan mudah dibuat tukar nama. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Akses

Akses online atau Panduan Akses Online memudahkan anda dapatkan pelbagai info melalui handphone berinternet anda. Sambil bersantai-santai di rumah atau dimana saja, anda mudah dapatkan info jualan kenderaan lelong. Sebagaimana biasa, info yang di akses secara atas talian/online boleh dilakukan dimana saja yang ada capaian internet melalui handphone anda. Agak malang handphone berinternet anda jika sekadar boleh berwhatsapp berFB intergram tengok youtube game ambil gambar atau guna telefon yang canggih 4G untuk buang masa ketika boring saja. Sedangkan wang di keluarkan untuk beli handphone bayar bill samada post paid atau kena bayar topup. Jadi menafaatkanlah handphone yang canggih tu sesuai dengan pemiliknya yang bijak kearah yang dapat berikan keuntungan pada diri serta keluarga.
Akses online ini juga mungkin menyatakan salah satu tempat lelong antara 20-30 lokasi seluruh Malaysia yang berdekatan dengan tempat kediaman anda. Terdapat juga customer sebelum ini hanya mengetahui lokasi/tempat jualan kenderaan lelong yang hanya kurang 1 kilometer dari rumahnya. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Dealer

Dealer usedcar atau penjual kenderaan terpakai yang beli kenderaan pada harga lelong, jualkannya semula pada harga pasaran semasa. Jika dulu hanya dealer usedcar saja yang buat pembelian kenderaan lelong tapi kini anda juga sebagai pembeli individu boleh beli kenderaan pada harga lelong direct/terus masuk ke tempat lelong.
ada juga yang tanya,"kena beli banyak-banyak ker?" untuk makluman dealer usedcar pun beli 1 atau 2 unit saja dan setakat ini tiada mana-mana pihak pun yang beli kesemua sekali kenderaan yang di lelong. Anda boleh beli kenderaan bagi kegunaan peribadi yang bersesuian dengan kegunaan serta bajet kewangan anda sendiri. Dan yang menariknya, anda boleh buat pembelian kenderaan yang di lelong tanpa had seberapa banyak samada untuk kegunaan sendiri atau untuk saudara mara, kawan-kawan atau untuk dijual. Tiada had kekerapan untuk masuk di semua lokasi/tempat lelong dan tiada had jumlah seberapa banyak unit kenderaan yang anda beli pada harga lelong. Mungkin anda juga boleh jadi dealer usedcar selepas ini sebab pelbagai info jualan kenderaan lelong mudah di akses melalui handphone berinternet anda. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Lori

Lori antara yang dijual secara lelong, ada yang hanya perlukan kepala lori atau komponen/part-part lori yang tertentu saja dan jualan lori secara lelong adalah jualan sebuah lori bukannya komponen/part-part lori yang tertentu. Anda sendiri yang masuk ke tempat lelong, cari dan dapatkan lori mengikut keperluan seta bajet kewangan anda sendiri.
Lori yang di jual secara lelong adalah pelbagai jenama jenis cc tahun keluaran samada keluaran tempatan atau yang di import. Kebiasaannya pembelian apa saja kenderaan hanya pada harga lelong. Dan anda yang perlukan lori kini pelbagai info mudah di akses melalui handphone berinternet. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Lokasi

Lokasi atau tempat jualan kenderaan lelong kini ada antara 20-30 tempat di seluruh Malaysia. Dengan akses online atau Panduan Akses Online, semua lokasi/tempat lelong hanya di hujung jari anda. Namun anda perlukah berdaftar serta hanya setelah bayaran fees service RM 2 ribu dibuat, anda di berikan Panduan Akses Online berkenaan. 
Panduan Akses Onine antaranya menyatakan lokasi/tempat lelong serta pelbagai info berkaitan jualan kenderaan lelong. Anda sendiri tentukan dimana lokasi/tempat lelong yang anda akan pergi setelah senarai atau list lelong kenderaan di paparkan melalui handphone anda. Lebih menarik, anda antara yang terawal masuk ke lokasi/tempat lelong sebaik saja list atau senarai kenderaan lelong di paparkan melalui handphone anda. Samada pada hari yang sama, 1-3 hari sebelum jualan lelong dibuat dan ada antara lokasi/tempat lelong boleh anda masuk 7 atau 10 hari sebelum jualan lelong dibuat. Anda boleh buat pilihan kenderaan yang diperlukan antara yang terawal di lokasi/tempat lelong berkenaan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Mudah

Mudah buat pembelian kenderaan lelong, pelbagai info mudah di akses melalui handphone berinternet. Ada yang tanya harga dan kenderaan apa yang di lelong, tempat di mana, bila jualan lelong yang akan dibuat atau tanya untuk ambil tahu perkara-perkara yang dalam jangkaan pemikiran sendiri saja.
Kini, keseluruhan atau pelbagai info jualan kenderaan lelong mudah di akses secara atas talian/online. Soalan-soalan yang diluar jangkaan fikiran anda atau perkara-perkara yang sepatutnya anda ambil tahu yang mudah diketahui hanya melalui handphone berinternet anda setiap masa yang mengikut apa yang di kemaskini oleh pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkenaan.  Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Lelong

Lelong adalah cara jualan, lelongan dilakukan secara direct/terus/lansung oleh jurulelong yang bertauliah, jualan lelong dilakukan pada tempat dan masa yang di tentukan serta hanya pada tempat dan masa yang di tentukan itu sahaja pembelian boleh dibuat. Tiada lagi urusniaga selepas berakhirnya masa jualan lelong atau tidak lagi boleh buat pembelian kenderaan lelong setelah jualan lelong tamat atau berakhir.
Pembelian kenderaan lelong hanya dilakukan pada masa jualan lelong dibuat dan ketika unit kenderaan di sebut ketika di lelong, kebiasaannya unit kenderaan yang dilelong di sebut sebagai Lot dan harga reserved price atau harga permulaan. Pelbagai proses dan prosedur jualan lelong kenderaan amat penting di ketahui sebelum anda buat pembelian kenderaan yang di perlukan dan Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Apa

Apa kenderaan yang di lelong ? ini kenderaan kastam ? antara 2 soalan yang popular kerap di tanya. Pelbagai kenderaan atau untuk mudah nak bagi faham, boleh dikatakan apa saja kenderaan yang popular di jalanraya atau yang biasa di beli melalui bank loan/hutang bank, pemilik asalnya gagal bayar ansuran bulanan 2-3 bulan atau lebih, kenderaan berkenaan di tarik seterusnya dijual secara lelong dan itulah jawapan yang sesuai jika nak tahu kenderaan apa yang di lelong.  
Kenderaan yang dimaksudkan dalam keseluruhan paparan blog/website Lelongline ini adalah kenderaan-kenderaan yang di lelong oleh bank dan langsung tiada kaitan dengan jualan kenderaan lelong dari mana-mana agensi kerajaan seperti kastam polis JPJ atau mana-mana agensi kerajaan yang lain atau tiada kaitan langsung dengan mana-mana pihak yang lain kecuali hanya kenderaan-kenderaan dari bank atau kenderaan-kenderaan yang di jual secara lelong oleh pihak tempat pengendali jualan kenderaan lelong berkenaan saja dan semua atau pelbagai info jualan kenderaan lelong boleh dipaparkan melalui handphone berinternet setiap kali jualan dibuat sepanjang hayat serta tertakluk atau mengikut kemaskini yang dilakukan oleh pihak pengendali tempat lelongan berkenaan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Cara

Cara pembelian kenderaan lelong. ada 2 samada 1. pembelian secara manual iaitu penjualan atau proses lelongan hanya dilakukan secara terus di tempat lelong tanpa atau tiada pembelian secara atas talian/online di sediakan. Dimana jualan dan pembelian kenderaan lelong dilakukan secara direct atau hanya secara menual sahaja. 
dan yang ke 2 cara jualan kenderaan lelong adalah dilakukan keseluruhannya secara atas talian/online, dari awal pendaftaran sebagai pembida dan semua urusan dilakukan secara online. Samada pembeli berada di tempat lelong atau tidak berada di tempat lelong, proses jualan lelong dan pembelian hanya dilakukan secara atas talian/online sahaja. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 
  

Daftar

Daftar sebagai pembida bagi tujuan buat pembelian kenderaan lelong, anda sebagai pembeli dikehendaki buat pendaftaran sebagai pembida bagi melayakkan anda membeli kenderaan yang di jual secara lelong 
Dokumen tertentu yang perlu anda isi/tandatangan serta pembayaran tertentu yang perlu di bayar di tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Bagi tujuan mendapatkan services atau perkhidmatan dari pihak Lelongline Resources, anda perlu daftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan serta hanya setelah buat pembayaran fees service RM 2 ribu, anda di berikan Panduan Akses Online, Dengan akses online berkenaan pelbagai info jualan kenderaan lelong mudah di akses melalui handphone berinternet.  Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

view

view untuk buat inspection/pemeriksaan pada condition/keadaan kenderaan semasa di pamerkan bagi tujuan buat pembelian kenderaan yang di jual secara lelong
bukan hanya tengok dari luar saja malah boleh periksa dalam dan luar kenderaan. Part-part atau komponen tertentu di periksa dengan teliti oleh anda sendiri. Ambil masa yang sesuai dengan pengetahuan tertentu mengenai kenderaan untuk buat pemeriksaan/inspection ketika di view/dipamerkan. Part-part atau komponen yang boleh di lihat agak mudah di buat pemeriksaan/inspection tetapi yang lebih penting mengenai potong, tukar enjin, saman yang ada, kad pendaftaran, A/P serta pelbagai masalah kenderaan yang berkaitan dengan beberapa agensi kerajaan seperti polis jpj puspkom kastam serta yang ada hubungan dengannya. Beli kenderaan lelong bukan sebab view/tengok kenderaan cantik harga murah tetapi proses setelah pembelian dibuat khususnya bagi urusan tukarnama. Tindakan secara bijak sebelum buat pembelian memudahkan anda buat proses tukarnama.  Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Tempat

Tempat jualan kenderaan lelong atau lokasi lelongan di buat ada 25 tempat di 12 negeri seluruh Malaysia. Jika sebelum ini hanya penjual kenderaan terpakai yang buat pembelian kenderaan yang di jual secara lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran semasa. 
Kini, anda sebagai pembeli individu boleh masuk ke tempat lelong, beli kenderaan semasa jualan lelong di buat dan beli kenderaan yang anda perlukan pada harga lelong. Lebih menarik lagi adalah pembelian kenderaan lelong di buat hanya setelah anda sendiri berpuashati pada condition keadaan kenderaan berkenaan serta mengikut bajet kewangan anda sendiri. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000 

Smart

Smartphone atau telefon pintar/handphone saja yang canggih up to date tetapi pemilik bermentaliti atau berfikiran terkebelakang / out of date. Handphone beli yang mahal-mahal sekadar untuk ambil gambar, dengar musik, ber'fb' ber'whatsapp' gosip2 dan lebih serius ketagihan game serta pelbagai perkara sekadar untuk buang2 masa saja. 
teknologi yang canggih segala-galanya smart, info di hujung jari dan ada juga dengan hanya imbasan mata pelbagai maklumat mudah di akses. Dengan handphone berinternet anda, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong mudah di akses dan anda boleh dapatkan pelbagai info lebih pantas serta antara yang terawal dapatkan info jualan kenderaan lelong melalui handphone anda mengikut kemaskini dari masa ke semasa yang di lakukan oleh pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000