@1Malaysia

@1Malaysia

Khamis

Jualan

60 kali jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia sepanjang September 2016 ini di 24 tempat lelong dan Jadual jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia serta di sekitar Klang Valley atau Lembah Klang samada 5 di Selangor atau 3 di Kuala Lumpur antaranya beberapa tempat jualan kenderaan lelong adalah tempat lelongan terbesar.
Lelongline Resources guide services adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara LELONG. Hanya setelah daftar dengan sms kan nama dan no. kad pengenalan serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu, samada anda / pembeli individu dibawa bersama sekali saja ke salah satu saja tempat jualan kenderaan lelong sekitar Lembah Klang ( Selangor/Kuala Lumpur ) dan di berikan panduan akses online atau hanya di berikan panduan akses online bagi yang berada di luar Lembah Klang. Dengan akses online, segala maklumat mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses melalui telefon berinternet dan tiada had kekerapan untuk masuk ke tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia serta tiada had seberapa banyak untuk beli kenderaan pada bila-bila masa sepanjang hayat. Kini, menjadi trend semasa agak popular pembeli individu buat pembeli kenderaan terus di tempat jualan kenderaan lelong. Dengan 24 tempat jualan kenderaan seluruh Malaysia, antara 40-60 kali jualan kenderaan lelong setiap bulan dan anda sebagai pembeli individu hanya beli kenderaan pada harga sebenar iaitu pada harga lelong.  
13 Jualan kenderaan lelong AKHIR sekitar Lembah Klang Selangor/Kuala Lumpur dari 17 - 30 September iatu 13 hari sebelum berakhirnya September 2016 lelongan agak menarik,  2 jualan lelong serentak pada 21/9 di 2 tempat berbeza dan9 jualan kenderaan lelong di tempat yang terbesar pada 20 21(x2) 22 23 24 27 29 30/9 dengan jumlah unit kenderaan agak banyak samada kenderaan keluaran Malaysia atau import.  
Ada yang hanya gemar tanya tanpa ambil masa baca web lelongline ini, kekadang soalan yang di tanya dah pun dinyatakan pada web ini, tanya lelong bila tempat di mana kereta apa ada dan macam-macam lagi namun nak tanya apa-apa pun CALL jer laa sebab boleh bagitau sebutir-sebutir. Agak payah jika nak CALL pun tak der top-up kredit hphone macamana nak beli kereta, jika sekadar nak tanya macam-macam untuk tambah pengetahuan atau untuk angan-angan mungkin buang masa jerr laa. Ada juga yang fobia atau ketakutan tahap maksimum sampai mengigil2 takut di tipu, jika anda serius untuk berurusan dengan pihak Lelongline Resources Guide Service, ikut prosedur yang di tetapkan dengan daftar sms kan nama/no.k.p dan buat bayaran fees guide. Teknologi yang canggih khususnya hphone yang memudahkan pelbagai info di hujung jari tetapi pemilik hphone jer yang masih berada di era dainosour, kesian kat hphone sebab tak di maksimumkan kegunaannya dan lebih kesian pada pemilik hphone sebab hanya reti main jer dgn hphone serta buang2 masa layan game or berchating isu2 banggang lagi bodoh.
Pelbagai kenderaan samada keluaran Malaysia atau yang di import samada Motosikal Superbike Kereta SUV MPV 4x4 Van Lori Bas atau jentera seperti jentolak bekho. Selain kenderaan tempatan seperti Hicom Proton atau Perodua, kenderaan pemasangan tempatan atau import seperti Audi Bentley Bugatti Lamborghini Scania Seat  Skoda Cadillac Chevrolet  Opel  Lexus Daihatsu Hino Saab Scania Volvo Audi Mercedes-Benz  Man  Opel  Porsche Smart Volkswagen Aston Martin  Bentley





Jaguar Land Rover  Lotus  McLaren  MG  Mini  Morgan Rolls-Royce Ford  GMC Jeep Tata Bufori Daewoo  Hyundai  KIA  Ssangyong Infiniti  Isuzu  Lexus Mazda  Mitsubishi  Nissan Subaru Toyota Bugatti Citroen  Peugeot  Renault  Alfa Romeo Ferrari Fiat Lamborghini Maserati Cherry  jinbei Rolls Royce BMW 
Suzuki Honda MV Agusta Bimota Yamaha Demak Ktm Benelli Vespa Aprillia Sym Modenas Ducati Kawasaki Harley Davidson dengan pelbagai jenama atau keluaran serta apa saja kenderaan yang popular di jalanraya, kenderaan berkenaan juga di jual secara lelong khususnya di sebabkan pemilik sebelumnya gagal bayar hutang / loan bank, kenderaan di tarik dan di jual secara lelong. Jika sebelum ini hanya dealer usedcar / penjual kenderaan terpakai dapatkan kenderaan di tempat lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran / market value. Ada yang  tanya, kereta yang di kehendaki ada atau tiada, untuk nak bagitau, untuk nak carikan, untuk nak bagi apa-apa kenyataan tanpa daftar serta bayar fees guide dan anda sebagai pembeli individu yang masuk ke tempat lelong, cari serta dapatkan apa-apa kenderaan mengikut keperluan bajet kewangan anda sendiri.





Kini, anda sebagai pembeli individu boleh ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan apa-apa kenderaan mengikut bajet kewangan anda sendiri, beli kenderaan pada harga lelong. 
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000 

Beli

Proses pembelian kenderaan yang dijual secara lelong dengan hanya lakukan beberapa tindakan antaranya masuk ke tempat jualan kenderaan lelong, dapatkan list / senarai lelongan dan buat inspection / pemeriksaan pada kenderaan yang hendak di beli, daftar sebagai pembida dengan dapatkan kad bidaan bagi membolehkan anda buat pembelian, akhirnya buat pembelian kenderaan semasa di lelong. Sesiapa pun boleh buat pembelian kenderaan lelong, tiada had seberapa kerap ke tempat jualan kenderaan lelong, boleh buat pembelian seberapa banyak kenderaan yang di perlukan dan tiada halangan untuk buat pembelian kenderaan yang di lelong seluruh Malaysia. Samada beli kenderaan untuk kegunaan sendiri, beli untuk saudaramara atau kawan-kawan dan beli kenderaan untuk di jualkan semula. Jika ada yang mengatakan beli kenderaan seludup harganya murah sedangkan perlu hadapi pelbagai risiko. Tanpa di sedari, orang asing khusus dari singapore, thailand, pakistan, afrika, china, india serta pelbagai lagi warga asing beli kenderaan yang di lelong samada di esport ke luar negara, dijual semula pada warga tempatan atau di gunakan di singapore atau thailand. Tetapi warganegara khususnya melayu masih lagi tertarik dengan tawaran harga murah kenderaan seludup atau hanya beli kenderaan dari dealer usedcar. Ketahuilah, antara 40 - 60 kali jualan kenderaan yang dibuat setiap bulan di 24 tempat lelong seluruh Malaysia dengan puluhan ribu unit pelbagai jenis jenama samada kenderaan keluaran Malaysia atau yang di import boleh di beli pada harga lelong.
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000      

Mudah

Mudah untuk buat pembelian kenderaan lelong dan hanya beli pada harga yang murah serta hanya anda sendiri yang tentukan samada pembelian dibuat atau tidak. Pembelian kenderaan lelong yang mudah dengan melakukan semua prosedur yang di tetapkan. Antara yang ditetapkan ialah anda sebagai pembeli perlu buat inspection / pemeriksaan pada kenderaan, cari dan dapatkan apa-apa kenderaan yang bersesuaian dengan kegunaan serta bajet kewangan anda sendiri. Namun, wajar diketahui hak anda sebagai pembeli kenderaan lelong, apa yang sepatutnya di buat samada tindakan sebelum, semasa dan setelah pembelian dibuat. Amat penting anda ketahui tindakan yang sepatutnya dilakukan sebelum pembelian dibuat bagi memastikan semasa pembelian dibuat tiada apa-apa masalah setelah pembelian dilakukan. Sebagai pengguna atau pembeli kenderaan lelong, anda di lindungi bagi mengelakkan apa-apa masalah tetapi anda perlu tahu dan lakukan semua yang di tetapkan. 
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000

Harga

Harga kenderaan lelong adalah merujuk pada list atau senarai lelong yang di edarkan di tempat jualan kenderaan lelong. Terdapat beberapa keadaan samada lebih tinggi, lebih kurang sama, lebih rendah dari harga pasaran atau kurang separuh, kurang satu pertiga atau kurang dari satu pertiga dari harga pasaran. Harga kenderaan lelong juga tidak merujuk pada apa-apa yang biasa seperti pendaftaran pada tahun yang lama lebih murah atau tahun yang baru lebih mahal dan kenderaan import mahal dari kenderaan tempatan sebagaimana harga kenderaan terpakai biasa. Harga hanya di tentukan oleh legal owner kebiasaannya pihak bank, jika ianya di tentukan berasaskan baki pinjaman atau apa-apa yang di tentukan oleh legal owner berkenaan, samada harga diturunkan bagi setiap kali kenderaan di lelong sebab bukannya semua kenderaan yang di lelong terjual semasa di lelong dan kenderaan di lelong berulang-ulang kali sehingga terjual. Jika pemilik kenderaan sebelum ini gagal bayar hutang dan hutangnya melebihi RM 30 ribu memungkinkannya di isytiharkan 'muflis' yang membolehkan apa saja asetnya seperti harta atau rumah di sita dan di lelong serta bank melalui undang-undang akan berusaha mendapatkan wangnya. Harga kenderaan lelong yang murah kebiasaannya pembelian dibuat dan jika harga kenderaan yang di lelong agak tinggi, pembelian tidak di buat.
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000    

Relevan

Relevan atau rasionalnya mengenai jualan dan pembelian kenderaan lelong ini adalah sesuatu yang realistik. Jika anda kurang atau langsung tidak tahu mengenai jualan dan pembelian kenderaan secara lelong mungkin kerana kurang info mengenainya. Lelongline Resources sebagai peneraju utama menyediakan informasi dan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong. Jika sekitar tahun 80'an, disebabkan kurang kenderaan yang di tarik kerana gagal bayar hutang, jualan secara tender dibuat dan lewat 90'an jualan kenderaan lelong secara terbuka atau public auction dibuat. Disebabkan banyaknya kenderaan yang di tarik kerana pemilik sebelumnya gagal bayar hutang bank, maka banyaklah jualan kenderaan secara lelong dibuat. Relevannya adalah kenderaan yang gagal bayar hutang di tarik, rasionalnya adalah kenderaan yang di tarik dijual secara lelong dan pembelian kenderaan yang di lelong adalah realistik atau perkara yang sahih sebenar-benarnya. Jika dealer usedcar atau penjual kenderaan terpakai telah lama buat keuntungan dengan beli kenderaan pada harga lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran semasa. Dan kini anda sebagai pembeli individu juga boleh ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan kenderaan mengikut bajet kewangan anda sendiri serta beli kenderaan pada harga sebenar / beli pada harga lelong.
 Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000

Tipu

Tipu serta keliru mengenai pembelian kenderaan lelong dan hingga ke tahap fobia atau ketakutan yang maksimum. Sememangnya berlaku penipuan urusniaga di internet sebab 'mangsa' terlalu asyik dengan janji-janji 'bodoh'. Sebagai individu berfikiran waras, anda dapat bezakan antara tipu dan yang benar. Jika anda di janjikan pelbagai perkara-perkara 'luarbiasa' khususnya mengenai tawaran kenderaan pada harga murah, semua boleh buat seperti geran atau tukar nombor plat, harga kenderaan terlalu murah, ada 'orang dalam', individu atau pihak yang buat dakwaan jadi agen atau wakil jualan lelong kastam polis jpj, kenderaan singapore, recond import dari jepun tanpa perlu AP, pembelian kenderaan lelong tanpa perlu pembeli sebenar ke tempat lelong serta pelbagai perkara pelik di tawarkan, itu adalah penipuan dan jika anda terdesak atau 'cair' dengan 'janji bodoh' confirm anda tertipu. Kebiasaannya bagi yang tidak pernah tahu mengenai pembelian kenderaan lelong agak keliru kerana tidak pernah didedahkan keadaan sebenar mengenainya. Pelbagai andaian atau maklumat yang tiada kaitan atau tidak lengkap mengenai pembelian kenderaan lelong yang di fikirkan. Berhati-hati adalah wajar namun janganlah sampai ke tahap fobia atau takut ke tahap maksimum.
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000 

Info

 
Info mengenai jualan kenderaan lelong kini di hujung jari anda, yang boleh di akses melalui telefon atau apa-apa peranti berinternet. Antara info jualan kenderaan lelong yang boleh di akses sekurang-kurangnya alamat lengkap, list atau senarai kenderaan lelong dan terdapat juga gambar kenderaan lelong serta segala info yang dipaparkan adalah sebagaimana yang disediakan oleh penyedia atau pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Info mengenai jualan kenderaan lelong atau di sebut sebagai akses online berkenaan membolehkan anda direct dengan tempat pengendali lelongan serta bank. Dengan akses online berkenaan juga anda merupakan antara yang terawal dapat info mengenai jualan kenderaan lelong dan anda juga boleh buat inspection / pemeriksaan pada kenderaan antara 1 - 3 hari sebelum hari lelongan serta buat pembelian semasa kenderaan berkenaan di lelong pada hari lelongan. Dengan akses online berkenaan juga, anda boleh buat perbandingan harga kenderaan lelong dengan harga pasaran dan perbandingan harga antara tempat-tempat lelong yang lain. Lebih mudah anda dapatkan info mengenai kenderaan yang anda perlukan dengan akses online ini tanpa perlu terkejar-kejar ke tempat jualan kenderaan lelong.
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000

Tempat

Tempat jualan kenderaan lelong terdapat 24 tempat seluruh Malaysia dimana antaranya buat jualan lelong saja dan kebiasaannya tempat penyimpanan atau stor kenderaan lelong serta tempat yang sama buat jualan kenderaan lelong. Tempat lelong yang berjadual tetap serta yang tidak berjadual tetap dimana minggu atau hari jualan lelong dibuat samada di tetapkan atau tidak di tetapkan. Setakat ini tempat jualan kenderaan lelong boleh di katakan terdapat seluruh Malaysia kecuali Perlis dan Negeri Sembilan tetapi stor penyimpanan kenderaan lelong terdapat antara 30 - 50 tempat seluruh Malaysia. Bagi mendapatkan info mengenai jualan kenderaan lelong seperti list / senarai kenderaan yang akan di lelong atau sekurang-kurangnya alamat lengkap tempat jualan kenderaan lelong, kini boleh di akses melalui telefon berinternet dan dengan link-link tertentu yang di sebut sebagai akses online.
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000

Masuk

Masuk ke tempat jualan kenderaan lelong bagi tujuan buat pembelian kenderaan lelong. Jika hanya untuk buat 'site visit' atau lawatan untuk tengok-tengok saja mungkin buang masa saja. Walaupun untuk masuk ke tempat jualan kenderaan lelong tidak perlu buat apa-apa bayaran. Free entrance dimana lelongan dibuat secara public auction atau lelongan awam tetapi jika terlalu ramai masuk ke tempat jualan kenderaan lelong sekadar buat 'site visit' ini mungkin ada yang tidak serius dan menganggu proses jualan lelong berkenaan. Anda sebagai pembeli individu perlu masuk ke tempat jualan kenderaan lelong untuk buat pembelian kenderaan lelong dan tidak boleh buat pembelian kenderaan lelong tanpa masuk ke tempat lelong. Tiada mana-mana pihak boleh tawarkan kenderaan lelong tanpa pembeli sebenar masuk ke tempat lelong, hanya pembeli sebenar yang sepatutnya lakukan semua proses pembelian kenderaan lelong tanpa agen, tiada broker dan tidak melalui mana-mana pihak yang mewakili pembeli sebenar.
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000

Dokumen

 
Dokumen berkaitan tukarnama kenderaan  lelong yang di beli. Ianya merupakan perkara yang paling penting dan menjadi tindakan utama anda sebagai pembeli bagi memastikan proses tukarnama mudah dibuat. Samada lengkap dokumen atau sebaliknya ianya boleh di ketahui sebelum pembelian dibuat. Jika anda sebagai pembeli lakukan perkara-perkara yang sepatutnya sebagaimana yang di tetapkan sebelum pembelian dibuat dan proses tukarnama mudah dilakukan. Namun, jika pelbagai perkara anda tidak ketahui seperti memorandum of contract iaitu dokumen pertama yang yang paling asas mengenai pembelian kenderaan lelong dan dokumen-dokumen serta tindakan yang sepatutnya anda buat mungkin pembelian yang dibuat akan menghadapi masalah atau risiko. 
Lelongline Resources guide services penyedia perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk daftar serta bagi dapatkan penjelasan, CALL 013 255 2000

Isnin

Prosedur


Prosedur pembelian kenderaan yang di jual secara lelong adalah berkaitan proses samada sebelum, semasa dan setelah buat pembelian. Sebagai pembeli, anda sepatutnya ambil tahu pelbagai perkara berkaitan prosedur bagi mengelakkan anda keliru atau melakukan perkara-perkara yang menyebabkan anda alami apa-apa masalah setelah buat pembelian kenderaan lelong berkenaan. Secara umumnya prosedur pembelian kenderaan lelong adalah mudah namun disebabkan anda kurang atau langsung tidak tahu mengenai pelbagai perkara berkaitan prosedur berkaitan yang memungkinkan anda lakukan perkara-perkara yang tidak sepatutnya. 
Pembelian kenderaan yang dijual secara lelong bukan hanya berkaitan tempat di mana lelongan dibuat, harga kenderaan yang murah atau perkara-perkara yang dalam jangkaan fikiran anda saja atau andaian-andaian pada perkara yang luar biasa. Prosedur tertentu yang wajar di ketahui apa yang sepatutnya dibuat dan perkara yang tidak boleh dibuat serta hak anda sebagai 'pengguna' / pembeli atau di sebut sebagai 'pembida'. Terdapat kecuaian atau pembeli gagal lakukan sesuatu dimana prosedur mengkehendaki ianya dilakukan namun disebabkan anda tidak tahu, ianya tidak dilakukan dan ianya boleh menyebabkan anda alami kerugian dari pembelian yang dibuat.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline
 ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000 

Pembelian

Ahad

BELI KENDERAAN PADA HARGA LELONG

Service

Tarik

Guide

Lelong

Comel

Jenama

Jenama kenderaan yang dijual secara lelong, berbagai-bagai jenama samada kenderaan import seperti honda toyota scania hino man isuzu jac nissan bmw mercedes lexus audi yamaha suzuki kawasaki aprilia agusta harley davidson mazda subaru volvo mitsubshi hyundai kia ford bentley jeep jaguar chevrolet land rover porsche lamborghini maserati volkswagen mini ferrari bugatti dan kenderaan malaysia seperti hicom proton dan produa.
Apa saja kenderaan yang popular di jalanraya, kebiasaannya yang di beli melalui pinjaman / loan bank, pemilik kenderaan berkenaan gagal bayar hutang, kenderaan berkenaan di tarik dan seterusnya di jual secara lelong. Semasa kenderaan di lelong, anda boleh buat pembelian apa saja kenderaan yang bersesuaian dengan bajet kewangan anda, kenderaan yang di senaraikan pada list lelongan dan beli kenderaan pada harga lelong.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000 

Request

Request perkara-perkara luar biasa, countim benda-benda tiada kaitan dan slow talk dengan ayat-ayat 'power' untuk mengelak dari ikut proses dan prosedur biasa pembelian kenderaan lelong. Antara request yang biasa di terima, ' nak tengok dulu tempat lelong '. Countim pula yang biasa di terima ialah, 'minta dapatkan kenderaan tanpa ke tempat lelong' dan slow talk pula, 'nak sesuatu ikut kehendak sendiri'. 
Jika anda bercadang untuk berurusan dengan mana-mana pihak sewajarnya ikutlah prosedur biasa dan elakkan buat request, countim atau slow talk hingga bercanggah dengan amalan biasa. Tiada apa-apa paksaan, tiada yang mengelirukan dan hanya apabila anda faham atau berurusan dalam keadaan anda tenang serta sedar saja ketika berurusan, jika anda tidak suka elak dari berurusan. Jelas, tiada apa-apa paksaan atau yang mengelirukan dan tidak perlu apa-apa request, countim atau slow talk
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000