lelong bulanan

lelong bulanan

1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan panduan Akses ONLINE

Isnin

Jualan Kenderaan Lelong - APRIL 2017

Jadual jualan kenderaan secara lelong seluruh Malaysia antaranya sekitar Klang Valley 5 tempat di Selangor dan 3 tempat di Kuala Lumpur bagi April 2017, kini lebih mudah untuk anda sebagai pembeli individu, cari dan dapatkan kenderaan serta beli pada harga lelong. Pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia yang boleh di paparkan melalui handphone berinternet antaranya alamat lengkap tempat jualan kenderaan lelong, list/senarai kenderaan yang di lelong dan anda boleh masuk ke tempat lelong 1 - 2 hari sebelum jualan lelong dibuat. Bagi mendapatkan panduan akses online iaitu link-link website tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia, anda perlu daftar dan buat bayaran fees guide RM 2 ribu, tiada had kekerapan untuk buat pembelian seberapa banyak kenderaan dan tiada had untuk masuk kesemua tempat lelong seluruh Malaysia serta senarai kenderaan yang dilelong di kemaskini mengikut pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. 
Semua maklumat mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses melaui telefon berinternet dengan mudah, setiap kali lelongan dibuat antara lebih kurang 20 - 400 unit kenderaan yang di lelong, antara lebih kurang 5 - 50 ribu pelbagai kenderaan samada sebelum ini telah dan akan di lelong, seluruh Malaysia antara 40 - 60 kali jualan kenderaan dibuat setiap bulan, terdapat antara 20 - 30 tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia. Boleh dikatakan setiap hari atau setiap minggu jualan kenderaan secara lelong di buat sekitar Klang Valley. Supaya tidak keliru, klang valley atau lembah klang bukannya klang, klang valley adalah keseluruhan Kuala Lumpur dan sebahagian Selangor yang berdekatan Kuala Lumpur. 8 tempat jualan kenderaan lelong sekitar Klang Valley 3 di Kuala Lumpur dan 5 di Selangor adalah berdekatan dengan K L Santral atau N U Santral, antara lebih kurang 20 hingga 40 minit perjalanan(kereta) ke salah satu tempat jualan kenderaan lelong dengan K L / N U Santral. Bagi pembaca blog/website ini yang hanya ingin dapatkan alamat tempat jualan kenderaan lelong, anda sepatutnya ambil masa untuk baca kandungan pelbagai kenyataan mengenai Lelongline Resources Guide Service yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong. 
Anda beli kenderaan pada harga lelong mengikut bajet kewangan serta kegunaan anda sendiri. Anda masuk ke tempat jualan kenderaan lelong, cari serta dapatkan kenderaan pada hari lelongan dibuat, anda sendiri yang buat inspection/pemeriksaan pada kenderaan yang anda ingin beli, hanya setelah anda berpuas hati pada condition/keadaan kenderaan dan barulah anda sendiri yang buat pembelian semasa kenderaan berkenaan di lelong. 
Anda sebagai pembeli individu, untuk dapatkan apa-apa kenderaan yang bersesuaian dengan kegunaan atau gaya hidup anda sendiri, kini anda sebagai pembeli individu boleh ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan kenderaan seterusnya buat pembelian 'direct' ketika jualan lelong di lakukan. Proses serta prosedur pembelian kenderaan lelong yang mudah dan tujuan anda buat pembelian terus di tempat jualan kenderaan lelong adalah bagi mendapat kenderaan pada harga sebenar iaitu harga lelong. 
Bermula dari RM 100 - 500 samada motorsikal atau kereta harga bagi setiap unit kenderaan dan kebiasaannya samada separuh atau satu partiga harga kenderaan lelong di mana pembelian dibuat. JIka harga kenderaan lelong masih tinggi atau lebih kurang sama dengan harga pasaran, pembelian tidak dibuat. Bagi unit kenderaan yang tidak terjual, bagi lelongan berikutnya, harga kenderaan berkenaan kemungkinannya di turunkan lagi sehingga terjual. Memandangkan dari masa kesemasa, kenderaan yang di tarik terus bertambah, stor tempat penyimpanan kenderaan lelong berusaha untuk habiskan bagi memberikan ruang untuk kenderaan yang baru di tarik di simpan dalam stor berkenaan.
HARGA JUALAN LELONG => klik paparkan list lelongan yang lain
Antara list atau senarai lelong yang kini telahpun di paparkan secara online, kebiasaannya list/senarai lelongan dipaparkan 1- 3 hari sebelum jualan kenderaan lelong dibuat. Kini, online kan saja melalui handphone berinternet segala info mengenail jualan kenderaan lelong pada bila-bila masa di mana saja anda berada.
Lelongline Resources guide service menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, ikuti keseluruhan blog/lamanweb lelongline dan sms kan nama / no.kp untuk daftar ke 013 255 2000

APRIL 2017 @Klang Valley

APRIL 2017 @Klang Valley, Jadual jualan kenderaan lelong bagi APRIL 2017 sekitar Klang Valley iaitu jualan kenderaan lelong sekitar 5 tempat di Selangor dan 3 tempat sekitar Kuala Lumpur. Klang Valley atau Lembah Klang bukan Bandar Klang atau pelabuhan Klang sebab ada yang agak rendah IQ, Lembah Klang atau Klang Valley adalah keseluruhan Kuala Lumpur dan sebahagian Selangor yang berdekatan dengan Kuala Lumpur. Ada juga yang 'cauntim' atau 'slow talk' nak minta alamat legkap tempat jualan kenderaan lelong, untuk nak tengok-tengok, nak servey dulu atau nak masuk ke tempat lelong untuk nak pastikan betul atau tidak mengenai jualan kenderaan lelong. 
Bagi mengelakkan keliru atau salahfaham berlaku, dimaklumkan bahawa untuk masuk di mana-mana tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia TIDAK perlu buat apa-apa bayaran jika anda yang cari sendiri tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Tetapi jika tempat jualan kenderaan lelong anda tak tahu, banyak lagi yang anda tentu tak tahu. Bagi yang sekadar ambil mudah, anggap semua perkara boleh dapat secara free dan jika apa-apa berlaku menyebabkan alami kerugian nanti cuma salahkan orang lain tapi kecuaian sendiri tak sedar diri. Lelongline Resources adalah syarikat yang didaftarkan secara sah pihak yang bertanggungjawap melaksanakan perniagaan yang menawarkan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, bukan pihak yang menjual kenderaan, tidak menawarkan kenderaan pada harga murah dan pembelian kenderaan lelong di lakukan sendiri oleh pembeli sebenar di tempat jualan kenderaan lelong.
Jualan kenderaan lelong kini lebih menarik dengan jumlah unit kenderaan begitu banyak serta anda boleh buat pilihan kenderaan yang bersesuaian dengan bajet kewangan anda sendiri. 26 lelongan antaranya di 5 tempat jualan kenderaan yang terbesar, boleh di katakan setiap hari ada jualan kenderaan lelong sekitar 8 tempat di Klang Valley iaitu 5 tempat sekitar Selangor dan 3 tempat sekitar Kuala Lumpur. Dan jualan kenderaan lelong di 24 tempat di negeri-negeri seluruh Malaysia sepanjang bulan APRIL 2017 ini yang boleh di akses secara online.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini untuk pendaftaran hubungi/CALL 0132552000 

Lelongline Resources

Lelongline Resources adalah syarikat yang berdaftar secara sah beroperasi, merupakan pihak yang menyediakan perkhidmatan bimbingan atau info mengenai panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong. Bukan pihak yang menawarkan apa-apa kenderaan pada harga murah atau bukannya pihak yang menjual apa-apa kenderaan dengan harga murah dan Lelongline Resources bukannya pemilik pada kenderaan yang di jual secara lelong dan tiada apa-apa kaitan samada dengan pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong atau tiada apa-apa hubungan dengan pemilik yang sah bagi kenderaan yang di lelong. 
Lelongline Resources hanya memberikan perkhidmatan atau services dengan menyediakan info atau maklumat asas mengenai panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong. Bagi mendapatkan perkhidmatan dari Lelongline Resources, anda perlu daftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees guide sebanyak RM 2 ribu. Bayaran fees guide yang dibuat adalah bagi mendapatkan guide atau panduan asas mengenai pembelian kenderaan lelong samada dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong serta di berikan panduan akses online atau hanya di berikan panduan akses online saja. 
Supaya tidak keliru, sejujurnya di nyatakan bahawa untuk masuk ke mana-mana saja tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia adalah tidak perlu buat apa-apa bayaran atau free entrance atau tidak dikenakan apa-apa bayaran untuk masuk ke tempat jualan kenderaan lelong. Malah jualan kenderaan lelong kebiasaannya di sebut sebagai lelongan awam atau public auction, semua orang boleh masuk ke tempat jualan kenderaan lelong. Anda cari sendiri mana-mana tempat lelong, anda masuk sendiri dan buatlah apa yang anda suka serta boleh buat pembelian kenderaan mengikut tahap pengetahuan anda sendiri berkaitan proses serta prosedur asas pembelian kenderaan lelong.
Jika tempat jualan kenderaan lelong pun anda tak tahu, yang merupakan maklumat terlalu asas pun anda tak tahu, agak sukar jika anda hanya ambil tahu sebahagian saja info tetapi pelbagai perkara mengenai pembelian kenderaan lelong anda tak tahu. Tidak ujud apa-apa kekeliruan atau paksaan dalam berurusniaga, perlu tahu apa yang anda sendiri lakukan dan anda sendiri lakukannya secara sukarela. Bagi mendapatkan perkhidmatan dari Lelongline Resources, smskan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu. Ambil masa yang sesuai bagi baca pelbagai kenyataan pada keseluruhan blog/website www.lelongline.com dan jika memerlukan penjelasan CALL 013 255 2000 

Kastam

Kastam antara agensi kerajaan yang buat jualan kenderaan secara lelong, JPJ Polis juga buat jualan kenderaan secara lelong. Kenderaan yang di lelong oleh agensi penguatkuasaan undang-undang kebiasaannya juga di sebut sebagai perlucutan hak setelah lalui proses tertentu. Kebiasaannya kenderaan yang di lelong oleh agensi penguatkuasaan undang-undang adalah kenderaan yang di rampas atau di sita atau apa-apa yang berkaitan penguatkuasaan undang-undang agensi berkaitan. 
Jika kenderaan yang di seludup atau yang tidak membayar cukai ianya di rampas atau di sita oleh Kastam, seterusnya lalui proses undang-undang oleh agensi berkenaan dan setelah semua prosedur di laksanakan melalui mahkamah, kenderaan berkenaan di jual secara lelong. Bagi kenderaan yang di sita oleh JPJ sebab lakukan kesalahan dibawah penguatkuasaan agensi berkenaan seperti buat pengubahsuaian tidak mengikut justifikasi yang standard, kenderaan di sita seterusnya di jual secara lelong. Begitu juga dengan Polis buat jualan kenderaan lelong bagi kenderan yang terbabit dengan penguatkuasaan undang-undangnya.
Semua agensi kerajaan samada Kastam Polis atau JPJ buat jualan kenderaan secara lelong TIDAK melalui mana-mana agen broker atau mana-mana pihak atau individu yang bertindak bagi pihak agensi berkenaan. Tidak ujud istilah 'ORANG DALAM' atau mana-mana individu tawarkan terus 'direct' pada mana-mana individu kenderaan dari agensi kerajaan dengan dakwaan kenderaan lelong tetapi tanpa lalui proses jualan lelong. Walaupun pelbagai pendedahan dari media samada di paparkan melalui akhbar tv atau boleh di search melalui google mengenai penipuan-penipuan jualan kenderaan lelong atau pembelian kenderaan dengan harga murah. Tetapi pembeli masih lagi terperdaya samada membeli kenderaan yang di curi atau kenderaan klon yang akhirnya alami kerugian wang yang di belanjakan.
Jika anda menerima apa-apa tawaran kenderaan pada harga murah dari mana-mana pihak atau individu, ambil langkah berhati-hati dan tidak terus 'cair' dengan menerima tawaran berkenaan atau buatlah rujukan dengan pihak berkuasa berkaitan. Ingat, jika anda membeli kenderaan curi atau kenderaan klon, anda boleh disabitkan dengan kesalahan jenayah dan jika di sabitkan kesalahan samada boleh di denda atau di penjara atau ke dua-duanya sekali. Memiliki dokomen resmi yang di palsukan atau memiliki barang curi merupakan kesalahan jenayah. Dengan operasi oleh pelbagai agensi kerajaan bagi mengesan kenderaan curi atau kenderaan klon, anda boleh di tahan semasa sekatan jalanraya, boleh di masukkan dalam lokap apabila ditangkap dan seterusnya bila di sabitkan kesalahan semasa di bicarakan di mahkamah boleh di denda atau di penjara atau ke dua-duanya sekali. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan bimbingan berkaitan info atau maklumat mengenai jualan kenderaan secara lelong. Baca keseluruhan kandungan blog/website www.lelongline.com dan bagi mendapatkan perkhidmatan CALL 013 255 2000 

Bajet

Bajet kewangan mengikut kemampuan anda sendiri atau beli kenderaan yang di jual secara lelong mengikut bajet kewangan anda sendiri. Beli kenderaan pada harga yang murah semasa di jual atau semasa lelongan dibuat. Buat pembelian kenderaan lelong yang bersesuaian dengan bajet kewangan anda sendiri. Hanya beli kenderaan pada bajet kewangan yang anda mampu dan beli kenderaan semasa lelongan dibuat serta beli kenderaan di tempat jualan kenderaan lelong. 
Jualan kenderaan lelong dilakukan di seluruh Malaysia, antara 40 - 60 kali jualan kenderaan lelong di buat dan puluhan ribu unit pelbagai kenderaan samada sebelum ini telah di lelong, kini sedang di lelong dan yang akan di lelong yang anda boleh beli mengikut bajet kewangan anda sendiri.
Hanya beli kenderaan yang bersesuaian dan mengikut bajet kewangan anda sendiri. Tiada agen tiada broker tiada mana-mana pihak yang buat pembelian bagi pihak anda, anda sendiri yang lakukan sendiri semua proses dan prosedur pembelian kenderaan lelong mengikut bajet kewangan anda sendiri. Bagi mendapatkan perkhidmatan, sms kan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu, baca kandungan blog/website www.lelongline.com dan untuk dapatkan keterangan lanjut CALL 013 255 2000

Online

Online atau berurusniaga melalui internet atau dapatkan apa-apa perkhidmatan melalui pengiklanan dari aplikasi mudah alih seperti smartphone. Sebagai langkah berhati-hati bagi mengelakkan lakukan apa-apa kesilapan samada anda keliru atau terpedaya dengan tawaran-tawaran 'luar biasa'
Online atau direct berurusniaga melalui aplikasi media elektronik berinternet dimana anda sebagai pengguna/pembeli perlu ketahui hak anda. Ambil masa yang sepatutnya bagi ikuti pelbagai kenyataan berkaitan tawaran samada barangan/produk atau perkhidmatan/service. Elakkan berurusan secara online dalam keadaan terdesak, keliru atau hanya tertarik dengan tawaran-tawaran 'luar biasa'.
Online saja segala info dari paparan yang biasa dinyatakan pada blog atau website, jika terdapat kenyataan 'luar biasa' dapatkan penjelasan lebih lanjut tetapi jika anda ragu-ragu dengan penjelasan diberikan, sebaiknya elak dari berurusan. Kegagalan anda bagi memastikan urusan secara online dibuat adalah sebagaimana yang sepatutnya, adalah atas tanggungjawab anda sendiri, tiada apa-apa paksaan malah anda yang lakukannya sendiri dan jika anda lakukan urusan secara online atas kecuaian diri sendiri jangan salahkan orang serta buat laporan polis tetapi anda cuai kerana tertarik dengan tawaran 'luar biasa'
Online atau berurusan melalui internet sememangnya ada risiko penipuan tetapi jika terlalu fobia atau truma pun agak payah jugak hidup di era GST kerana kos sara hidup agak tinggi. Sememangnya berurusan melalui online mampu mengurangkan perbelanjaan kerana terus buat pembelian direct dengan pihak pembekal atau terus berurusan di tempat yang sepatutnya. Dengan berurusan secara online, anda boleh terus dapatkan barangan atau perkhidmatan direct dan bukan hanya tertarik pada kenyataan yang 'luar biasa'
Online kan saja pelbagai maklumat dengan mengambil masa yang sepatutnya sebelum buat keputusan untuk berurusan. Lelongline Resources sebagai pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, pada setiap kali catatan yang di paparkan pada blog/website lelongline ini pembaca diberikan ingatan agar membaca sebelum berurusan supaya 'baca keseluruhan kandungan' blog/website lelong ini, yang bertujuan mengelakkan pembaca keliru atau merujuk pada sesuatu tajuk yang keliru dan menganggap ianya 'luarbiasa'  
Online atau berurusniaga secara atas talian adalah begitu mudah, dengan adanya panduan akses online khususnya link-link lamanweb semua tempat-tempat lelong seluruh Malaysia. Terdapat lebih kurang 15 link website tempat pengendali lelongan serta link website direct dengan bank dimana terdapat lebih kurang antara 20-30 tempat jualan kenderaan lelong samada hanya store tempat penyimpanan kenderaan bank tarik atau tempat yang sama mengendalikan jualan kenderaan lelong. Sebulan lebih kurang antara 50-60 kali jualan kenderaan lelong di seluruh Malaysia dan pelbagai kenderaan samada motosikal kereta 4X4 MPV SUV Van Lori pelbagai jenama tahun didaftarkan cc samada yang recond atau import dan pelbagai kenderaan keluaran Malaysia. Anda sendiri yang tentukan apa-apa kenderaan yang bersesuaian dengan bajet kewangan anda sendiri. Tiada agen tiada wakil tiada broker malah anda sendiri perlu masuk ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan sendiri kenderaan serta buat pembelian semasa lelongan dibuat. Tiada apa yang keliru, tiada janji-janji yang 'luarbiasa'
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini untuk pendaftaran hubungi/CALL 0132552000

Direct

Direct atau buat pembelian kenderaan lelong terus di tempat jualan kenderaan lelong, di hadapan jurulelong dan beli kenderaan lelong melalui proses jualan lelong. Tiada mana-mana pihak yang boleh tawarkan apa-apa kenderaan lelong atau jual kenderaan lelong tanpa lalui proses jualan lelong dan tidak ada 'tawaran' melalui 'pintu belakang' cauntim adjust atau apa saja urusan yang mengelirukan. Elakkan berurusan dengan mana-mana pihak yang bagi tawaran secara 'direct' jual kenderaan dengan dakwaan kenderaan lelong samada dari agensi kerajaan samada lelong Kastam Polis JPJ Bank atau kenderaan dari gudang pelabuhan. Jika dikaitkan dengan jualan kenderaan lelong, sudah pasti jualannya melalui jurulelong dan jangan terpedaya dengan tawaran-tawaran 'luarbiasa'.  
Semua orang boleh direct atau secara langsung, terus buat pembelian kenderaan yang dijual secara lelong. Tiada apa-apa halangan dan jualan kenderaan lelong dibuat secara terbuka atau 'public auction. Jika anda tahu mana-mana tempat jualan kenderaan lelong, anda sendiri yang cari, anda masuk sendiri dan buatlah pembelian mengikut apa yang anda tahu tentang pembelian kenderaan lelong.
Tetapi jika tempat jualan kenderaan lelong pun anda tak tahu, pelbagai perkara yang mungkin anda tidak tahu dan jangan ambil mudah dengan hanya ambil tahu perkara-perkara dalam jangkauan fikiran anda saja. Ada yang hanya nak tahu lokasi atau alamat lengkap tempat lelong, nak masuk sendiri, nak tengok atau nak servey, buat site visit. Mungkin agak baik tetapi tidak logik sebab bila tengok kenderaan murah terus beli dan jika ada apa-apa masalah cuma salahkan orang saja.
Lelongline Resources guide services adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline bagi dapatkan pelbagai info dan untuk daftar sms kan nama/no.kp ke 0132552000

Cari

Cari dan dapatkan apa-apa kenderaan yang anda perlukan mengikut bajet kewangan anda sendiri. Pembelian kenderaan lelong, dimana pembeli itu sendiri yang perlu masuk ke tempat jualan kenderaan lelong dan lakukan sendiri semua proses pembelian kenderaan lelong. Tiada agen tiada-broker tiada mana-mana pihak yang lakukan apa-apa pun bagi pihak anda atau bagi pihak pembeli sebenar. 
Apa saja kenderaan yang diperlukan, anda sendiri yang cari serta pastikan condition/keadaan kenderaan berkenaan. Pada tarikh/masa tertentu, kenderaan yang akan dilelong di 'view'/dipamerkan bagi pembeli buat inspection/pemeriksaan. Sebagai pembeli, anda sepatutnya ketahui pelbagai perkara yang wajar dilakukan sebelum buat pembelian. 
Dengan teknologi terkini khususnya smartphone/handphone berinternet, pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online. Agak mudah anda cari dan dapatkan kenderaan melalui akses online serta semuanya di hujung jari anda.
Lelongline Resources guide services adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline bagi dapatkan pelbagai info dan untuk daftar sms kan nama/no.kp ke 0132552000

Agen

Agen atau broker atau wakil bagi pihak atau mana-mana pihak atau individu tidak boleh lakukan apa-apa samada buat pembelian kenderaan bagi pihak pembeli sebenar atau menentukan apa-apa mengenai jualan kenderaan lelong. Kenderaan yang di lelong adalah milik legal owner kebiasaannya pihak bank, ada juga kenderaan yang di lelong dari syarikat kredit atau syarikat korperat atau lalin-lain agensi atau pihak tertentu. Dan harga kenderaan yang di lelong di tentukan oleh legal owner serta harga kenderaan yang di lelong juga samada di senaraikan pada website atau di edarkan 'soft copy' bercetak oleh pengendali tempat lelongan. Hanya list/senarai harga kenderaan lelong yang di edarkan oleh pengendali tempat lelongan yang di rujuk bagi tujuan pembelian kenderaan lelong. 
Pembelian kenderaan lelong hanya dilakukan secara 'cash' atau tunai samada melalui credit card, bank draf atau secara tunai. Namun, perlu ketahui bahawa terdapat 2 bayaran, 1. Bayaran deposit RM 1,530 bagi harga kenderaan yang dilelong bawah RM 100 ribu, yang dibuat semasa hari lelong,( tertakluk pindaan) kebiasaannya bayaran berkenaan dibuat bagi melayakkan membida/beli kenderaan tetapi jika gagal buat pembelian, wang berkenaan di kembalikan. 2. Bayaran 'full payment' mengikut tempoh yang di tentukan samada 5 7 14 21 hari mengikut yang di tetapkan oleh legal owner atau pengendali tempat lelongan.
Tiada agen atau broker atau mana-mana pihak atau individu yang boleh berikan apa-apa jaminan gerenti confirm apa-apa perkara mengenai pembelian kenderaan lelong. Anda sendiri yang lakukan segala perkara atau tindakan mengenai pembelian kenderaan lelong. Apa saja kenderaan yang di lelong adalah mengikut proses serta prosedur tertentu dan sebagai pembeli individu anda sepatutnya ketahui pelbagai perkara mengenai pembelian kenderaan lelong.
Lelongline Resources guide services adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline bagi dapatkan pelbagai info dan untuk daftar sms kan nama/no.kp ke 0132552000 

Ahad

Hak

Hak sebagai pengguna khususnya hak anda sebagai pembeli kenderaan yang dijual secara lelong. Bukan hanya setakat mahu kenderaan yang cantik pada harga murah tetapi lebih penting dari itu ialah kenderaan yang di beli mudah buat tukar nama. Kecuaian pembeli samada secara sengaja atau tidak sengaja atau tanpa pengetahuan dan lakukan sesuatu samada yang boleh menyebabkan wang dibelanjakan lesap atau terpaksa menanggung pelbagai kos luar jangka.
Bagi memastikan hak anda, amat penting ketahui pelbagai perkara atau tindakan yang sepatutnya anda lakukan bagi tujuan buat pembelian kenderaan lelong. Jangan ambil mudah tetapi ambil tahu apa yang sepatutnya anda lakukan samada sebelum buat pembelian, semasa buat pembelian dan setelah buat pembelian kenderaan lelong.
Jika anda sendiri yang cuai atau keliru pelbagai perkara mengenai pembelian kenderaan lelong, apa-apa kesilapan ada kos yang perlu di tanggung dan tanpa ketahui hak anda sebagai pengguna/pembeli, anda hanya bergantung pada nasib samada baik atau sebaliknya. Jika ketahui beberapa perkara atau tindakan yang sepatutnya dilakukan, urusan pembelian kenderaan lelong agak mudah dan tiada apa-apa risiko kerugian sebab anda boleh elak dari hadapi masalah setelah buat pembelian kenderaan lelong.
Lelongline Resources guide services adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline bagi dapatkan pelbagai info dan untuk daftar sms kan nama/no.kp ke 0132552000

Rabu

Lelong

Lelong kenderaan yang di tarik oleh bank kerana pemilik sebelum ini gagal bayar ansuran bulanan atau hutang bank. Apa saja kenderaan samada motosikal kereta van bas lori suv mpv atau sebagainya yang sebelum ini di beli melalui loan atau pinjaman bank, sebaik saja pemilik asalnya gagal bayar hutang 2 - 3 bulan, kenderaan berkenaan di tarik seterusnya di jual secara lelong dan anda sebagai pembeli individu boleh cari serta dapatkan kenderaan pada harga lelong.
Lelong pelbagai kenderaan yang dibuat di 24 tempat lelong seluruh Malaysia, sesiapa saja samada yang berpendapatan rendah, berjawatan tinggi, anda sebagai pembeli individu kini boleh dapatkan kenderaan mengikut keperluan kegunaan dan bajet kewangan anda sendiri serta beli kenderaan idaman pada harga lelong
Lelong kenderaan dilakukan secara terbuka, sesiapa saja boleh masuk ke tempat jualan kenderaan lelong. Pada hari-hari tertentu sebagaimana yang di tetapkan oleh pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong, anda perlu berada di tempat jualan kenderaan lelong
Lelong adalah cara jualan dibuat, agak berbeza antara jualan secara tender atau jualan yang dibuat oleh penjual kenderaan terpakai atau jualan yang dibuat secara direct oleh pemilik kenderaan berkenaan. Sebagai pembeli individu, anda sepatutnya ketahui pelbagai perkara berkaitan pembelian kenderaan lelong
Lelong juga yang berkaitan kenderaan dan menjadi tanggungjawab serta perlu anda lakukan ialah buat inspection/pemeriksaan pada kenderaan semasa kenderaan di 'view'/dipamerkan. Anda sendiri yang tentukan samada buat pembelian atau tidak, tiada mana-mana pihak yang bertindak sebagai agen, wakil, broker atau lakukan sesuatu bagi pihak anda. Tiada mana-mana pihak yang boleh tawarkan secara direct/terus pada anda apa-apa kenderaan pada harga lelong tanpa buat pembelian di tempat jualan lelong serta tidak lalui proses biasa pembelian kenderaan lelong
Lelong pelbagai kenderaan yang dibuat sebulan antara 40 - 60 kali di seluruh Malaysia, jualan kenderaan lelong terbanyak sekitar Klang Valley iaitu di Selangor dan Kuala Lumpur. Anda sendiri yang tentukan samada buat pembelian atau tidak setelah anda sendiri berpuas pada pada condition/keadaan kenderaan yang di jual secara lelong
Lelong di buat atau di kendalikan oleh jurulelong yang bertauliah, mengikut undang-undang dan proses serta prosedur yang standard di tetapkan. Kebiasaannya pembelian kenderaan dibuat hanya yang bersesuaian samada mengikut keperluan atau bajet kewangan. Bidding atau bidaan atau lawan harga hanya berlaku jika satu unit kenderaan mempunyai lebih dari seorang pembeli. Tetapi, walaupun jualan kenderaan dibuat secara lelong tetapi banyak juga kenderaan yang di lelong tidak terjual. Ini di sebabkan jika harga kenderaan agak tinggi samada lebih tinggi dari harga pasaran, harga lebih kurang sama dengan dengan harga pasaran, kenderaan berkenaan tidak terjual dan seterusnya kenderaan berkenaan di lelong berulang-ulang kali bagi lelongan berikutnya samada harganya di turunkan sehingga terjual. Pembeli yang buat pembelian kenderaan di tempat lelong hanya cari dan dapatkan kenderaan tertentu saja serta bukannya beli semua kenderaan yang di lelong. Anda juga sebagai pembeli individi boleh cari dan dapatkan kenderaan mengikut lifestyle/gayahidup dan dengan bajet kewangan anda sendiri serta beli kenderaan pada harga lelong
Lelongline Resources guide service adalah pihak menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan perkhidmatan sms kan nama dan no.k/p ke 013 255 2000

Harga

Harga kenderaan yang dijual secara lelong adalah hanya merujuk pada list atau senarai harga yang di edarkan di tempat jualan kenderaan lelong dan sebagai makluman awal terdapat juga pengendali tempat jualan kenderaan lelong yang paparkan list/senarai kenderaan dengan harga serta pelbagai maklumat kenderaan yang di lelong melalui lamanweb. 
Harga kenderaan yang di jual secara lelong adalah tidak boleh di rujuk selain dari yang di sediakan oleh pengendali tempat jualan kenderaan lelong. Tiada mana-mana pihak samada individu, syarikat atau sesiapa saja dan dalam bentuk apa saja samada secara bertulis atau secara lisan yang boleh menyatakan mengenai harga kenderaan yang di jual secara lelong. Lelongline Resources adalah pihak menyediakan panduan pembelian kenderaan lelong dan bukannya pihak yang menetapkan harga kenderaan yang di lelong. Namun dengan teknologi yang canggih kini, list/senarai harga kenderaan yang di jual secara lelong boleh dipaparkan melalui hanphone berinternet atau smartphone. Bagi mendapatkan panduan akses online, perlu daftar dengan sms kan nama serta no.kad pengenalan dan perlu buat bayaran fees bagi mendapatkan perkhidmatan sebanyak RM 2 ribu. Bayaran fees yang dibuat samada (1). Dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong serta di berikan panduan akses online atau (2). Hanya diberikan panduan akses online. Bagi yang buat pendaftaran serta buat bayaran fees guide diberikan perkhidmatan dan yang tidak daftar serta tidak buat bayaran fees guide tidak diberikan apa-apa perkhidmatan. Dengan adanya panduan akses online, pembeli individu boleh terus atau secara direct dapatkan pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong melalui handphone berinternet yang di paparkan melalui lamanweb.
Harga kenderaan yang dijual secara lelong kebiasaanya di tetapkan oleh Legal owner atau pemilik yang sah kebiasaannya oleh pihak bank. Kebiasaannya kenderaan yang di tarik oleh bank di simpan dalam stor tempat pengendali jualan lelong, antara 1 - 3 hari sebelum jualan lelong dibuat legal owner bagi kenderaan yang akan di lelong akan keluarkan list/senarai harga kenderaan dan seterusnya pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong akan paparkan pada lamanweb serta cetak untuk diedarkan pada pembeli semasa masuk ke tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Namun, bagi kemudahan serta persediaan awal pembeli ketahui dimana kenderaan yang di kehendaki ada serta bagi sediakan bajet kewangan yang sesuai bagi membeli kenderaan yang di kehendaki, antara 1-3 hari sebelum lelongan dibuat list/senarai kenderaan telahpun boleh dipaparkan melalui handphone berinternet dengan melayari lebih kurang 15 link lamanweb.
Harga kenderaan yang dijual secara lelong yang dipaparkan di blog/lamanweb lelongline ini merupakan contoh dan bukan untuk rujukan serta tiada apa-apa kaitan dengan keadaan yang sebenarnya sebagaimana contoh pada paparan senarai harga di sebelah kiri. Harga kenderaan pada paparan sebelah kanan pula adalah harga kenderaan lelong yang sebenar dimana pada no.plat serta beberapa maklumat kenderaan/motor di pudarkan bagi melindungi hak pravisi pembeli nanti. Dimana harga kenderaan yang disenaraikan oleh pengendali tempat jualan kenderaan lelong pada list/senarai antaranya memaparkan no.lot, no.plate, jenama, cc, tahun di daftarkan, no. casis, no.enjin serta pelbagai maklumat lengkap yang berkaitan kenderaan yang di lelong. Anda sebagai pembeli individu hanya diberikan panduan akses online setelah daftar serta buat bayaran fees guide dan list/senarai harga kenderaan boleh dipaparkan melalui handphone berinternet lebih kurang 24 tempat lelong serta sebulan antara 50-60 kali jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia yang boleh di akses melalui lamanweb.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000