lelong bulanan

lelong bulanan

1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan panduan Akses ONLINE

Khamis

Jualan Kenderaan Lelong - JUN 2017

Jadual 60 kali jualan kenderaan secara lelong seluruh Malaysia antaranya sekitar Klang Valley 5 tempat di Selangor dan 3 tempat di Kuala Lumpur serta di seluruh Malaysia bagi JUN 2017. 2 tempat jualan kenderaan lelong yang baru beroperasi di Perak serta Negeri Sembilan serta 1 tempat lelong yang tidak lagi beroperasi iaitu di Terengganu. Kini lebih mudah untuk anda sebagai pembeli individu, cari dan dapatkan kenderaan serta beli pada harga lelong. Pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia yang boleh di paparkan melalui handphone berinternet antaranya alamat lengkap tempat jualan kenderaan lelong, list/senarai kenderaan yang di lelong dan anda boleh masuk ke tempat lelong 1 - 2 hari sebelum jualan lelong dibuat. Bagi mendapatkan panduan akses online iaitu link-link website tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia, anda perlu daftar dan buat bayaran fees guide RM 2 ribu, tiada had kekerapan untuk buat pembelian seberapa banyak kenderaan dan tiada had untuk masuk kesemua tempat lelong seluruh Malaysia serta senarai kenderaan, operasi jualan lelong serta tarikh jualan lelong adalah di kemaskini mengikut pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. 
Semua maklumat mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses melaui telefon berinternet dengan mudah, setiap kali lelongan dibuat antara lebih kurang 20 - 400 unit kenderaan yang di lelong, antara lebih kurang 5 - 50 ribu pelbagai kenderaan samada sebelum ini telah dan akan di lelong, seluruh Malaysia antara 40 - 60 kali jualan kenderaan dibuat setiap bulan, terdapat antara 20 - 30 tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia. Boleh dikatakan setiap hari atau setiap minggu jualan kenderaan secara lelong di buat sekitar Klang Valley. Supaya tidak keliru, klang valley atau lembah klang bukannya klang, klang valley adalah keseluruhan Kuala Lumpur dan sebahagian Selangor yang berdekatan Kuala Lumpur. 8 tempat jualan kenderaan lelong sekitar Klang Valley 3 di Kuala Lumpur dan 5 di Selangor adalah berdekatan dengan K L Santral atau N U Santral, antara lebih kurang 20 hingga 40 minit perjalanan(kereta) ke salah satu tempat jualan kenderaan lelong dengan K L / N U Santral. Bagi pembaca blog/website ini yang hanya ingin dapatkan alamat tempat jualan kenderaan lelong, anda sepatutnya ambil masa untuk baca kandungan pelbagai kenyataan mengenai Lelongline Resources Guide Service yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong. 
Anda beli kenderaan pada harga lelong mengikut bajet kewangan serta kegunaan anda sendiri. Anda masuk ke tempat jualan kenderaan lelong, cari serta dapatkan kenderaan pada hari lelongan dibuat, anda sendiri yang buat inspection/pemeriksaan pada kenderaan yang anda ingin beli, hanya setelah anda berpuas hati pada condition/keadaan kenderaan dan barulah anda sendiri yang buat pembelian semasa kenderaan berkenaan di lelong. 
Anda sebagai pembeli individu, untuk dapatkan apa-apa kenderaan yang bersesuaian dengan kegunaan atau gaya hidup anda sendiri, kini anda sebagai pembeli individu boleh ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan kenderaan seterusnya buat pembelian 'direct' ketika jualan lelong di lakukan. Proses serta prosedur pembelian kenderaan lelong yang mudah dan tujuan anda buat pembelian terus di tempat jualan kenderaan lelong adalah bagi mendapat kenderaan pada harga sebenar iaitu harga lelong. 
Bermula dari RM 100 - 500 samada motorsikal atau kereta harga bagi setiap unit kenderaan dan kebiasaannya samada separuh atau satu partiga harga kenderaan lelong di mana pembelian dibuat. JIka harga kenderaan lelong masih tinggi atau lebih kurang sama dengan harga pasaran, pembelian tidak dibuat. Bagi unit kenderaan yang tidak terjual, bagi lelongan berikutnya, harga kenderaan berkenaan kemungkinannya di turunkan lagi sehingga terjual. Memandangkan dari masa kesemasa, kenderaan yang di tarik terus bertambah, stor tempat penyimpanan kenderaan lelong berusaha untuk habiskan bagi memberikan ruang untuk kenderaan yang baru di tarik di simpan dalam stor berkenaan.
HARGA JUALAN LELONG => klik paparkan list lelongan yang lain
Antara list atau senarai lelong yang kini telahpun di paparkan secara online, kebiasaannya list/senarai lelongan dipaparkan 1- 3 hari sebelum jualan kenderaan lelong dibuat. Kini, online kan saja melalui handphone berinternet segala info mengenail jualan kenderaan lelong pada bila-bila masa di mana saja anda berada.
Lelongline Resources guide service menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, ikuti atau baca keseluruhan blog/lamanweb lelongline dan sms kan nama / no.kp untuk daftar ke 013 255 2000

JUN 2017 @Klang Valley

JUN 2017 @Klang Valley, Jadual jualan kenderaan lelong bagi JUN 2017 sekitar Klang Valley iaitu jualan kenderaan lelong sekitar 5 tempat di Selangor dan 3 tempat sekitar Kuala Lumpur. Klang Valley atau Lembah Klang bukan Bandar Klang atau pelabuhan Klang, Lembah Klang atau Klang Valley adalah keseluruhan Kuala Lumpur dan sebahagian Selangor yang berdekatan dengan Kuala Lumpur. 
Bagi mengelakkan keliru atau salahfaham berlaku, dimaklumkan bahawa untuk masuk di mana-mana tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia tidak perlu buat apa-apa bayaran jika anda sendiri yang cari tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Tetapi jika tempat jualan kenderaan lelong anda tak tahu, banyak lagi yang anda tentu tak tahu. Bagi yang sekadar ambil mudah, anggap semua perkara boleh dapat secara free dan jika apa-apa berlaku menyebabkan alami kerugian nanti cuma salahkan orang lain tapi kecuaian sendiri tak sedar diri. Lelongline Resources adalah syarikat yang didaftarkan secara sah pihak yang bertanggungjawap melaksanakan perniagaan yang menawarkan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, bukan pihak yang menjual kenderaan, tidak tawarkan kenderaan pada harga murah dan pembelian kenderaan lelong di lakukan sendiri oleh pembeli sebenar di tempat jualan kenderaan lelong.
Jualan kenderaan lelong kini lebih menarik dengan jumlah unit kenderaan begitu banyak serta anda boleh buat pilihan kenderaan yang bersesuaian dengan bajet kewangan anda sendiri. 25 kali lelongan antaranya di 8 tempat di sekitar Klang Valley, beberapa kali jualan kenderaan yang terbesar, boleh di katakan setiap hari atau setiap minggu ada jualan kenderaan lelong sekitar 8 tempat di Klang Valley iaitu 5 tempat sekitar Selangor dan 3 tempat sekitar Kuala Lumpur. Dan 60 kali jualan kenderaan lelong di 25 tempat di seluruh Malaysia sepanjang bulan JUN 2017 ini yang boleh di akses secara online.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong, sebagai pembeli anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini untuk pendaftaran hubungi/CALL 0132552000 

Pembeli

Pembeli individu/anda kini boleh beli kenderaan yang di lelong, cari dan dapatkan kenderaan mengikut keperluan serta bajet kewangan anda sendiri.
apa-apa kenderaan yang bersesuaian dengan citarasa atau gaya hidup anda yang boleh di beli di tempat jualan kenderaan lelong dan beli pada harga lelong
pelbagai kenderaan yang dijual secara lelong, samada jenama tempatan atau kenderaan import, anda sendiri yang tentukan apa pilihan yang di perlukan
pembelian kenderaan lelong boleh dibuat di 25 tempat lelong, sebulan antara 40-60 kali jualan kenderaan lelong dibuat di seluruh Malaysia
Pembeli individu seperti anda kini boleh buat pembelian kenderaan yang dijual secara lelong. Anda hanya beli kenderaan pada harga lelong mengikut bajet anda sendiri, hanya beli pada harga yang murah dan tiada mana-mana pihak yang jadi agen broker atau buat pembelian bagi pihak anda. Urusan pembelian kenderaan lelong hanya dilakukan oleh pembeli itu sendiri, tiada sesiapa pun bertindak bagi pihak anda. Namun untuk memudahkan anda dapatkan info mengenai pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan perkhidmatan serta keterangan lanjut, hubungi 0132552000

Lelong

Lelong atau jualan kenderaan secara lelong, lelong bukan tender dan pembelian kenderaan lelong hanya di buat semasa jualan lelong di buat dan di tempat jualan kenderaan lelong berkenaan
tempat jualan kenderaan ada di seluruh Malaysia kecuali satu atau dua negeri yang hanya tempat penyimpanan kenderaan bank tarik saja dan jualan kenderaan lelong tidak dibuat di lokasi berkenaan. Sekurang-kurang 1 lokasi tempat jualan kenderaan lelong setiap negeri, paling banyak ada 5 tempat lokasi jualan kenderaan lelong sekitar Selangor.
Proses pembelian kenderaan lelong agak mudah bagi yang ketahui prosedur asas pembelian kenderaan yang dijual secara lelong. Bukan setakat tahu tengok kereta yang cantik, harga murah dan nak tahu tempat jualan kenderaan lelong dimana. Hak sebagai pembeli individu perlu diketahui khususnya mengenai proses dan prosedur asas pembelian kenderaan lelong
Kenderaan secara umumnya berkaitan dengan beberapa agensi penguatkuasa undang-undang, jika pendaftaran ianya berkait dengan JPJ, justifikasi condition kenderaan berkait dengan Puspakom, AP pula ianya berkait dengan Kastam serta saman pula berkait dengan Polis. Sebagai pembeli individu, anda perlu tahu segala-galanya berkaitan kenderaan yang di beli yang di jual secara lelong. 
Antara syarat yang di wajibkan pada setiap pembeli, anda di kehendaki buat pemeriksaan / inspection pada kenderaan sebelum buat pembelian iaitu ketika kenderaan di pamerkan sebelum jualan lelong dilakukan. Tetapi bagi pembeli yang belum pernah buat pembelian kenderaan lelong, bukan setakat tempat lelong yang tak tahu malah pelbagai perkara yang tak tahu dan jika langsung tak tahu pelbagai perkara agak sukar buat pembelian. 
Pembelian kenderaan lelong hanya dibuat oleh anda sendiri sebagai pembeli individu yang sebenar tanpa mana-mana pihak yang bertindak sebagai agen, broker atau mana-mana pihak yang bertindak bagi anda dan pembelian kenderaan lelong dibuat semasa jualan lelong dibuat, pembelian dilakukan hanya melalui jualan lelong pada masa dan di tempat lelong. Jika anda di tawarkan kenderaan lelong dari mana-mana individu yang nyatakan beli kenderaan lelong tanpa perlu lalui proses jualan lelong, itu adalah confirm putar alam ibni almarhum tipu kelentong sah ler tuu. Jangan terpedaya dengan dakwaan 'orang dalam','cauntim','pintu belakang','tolong' tu semua tipu daya syaitan saja sebab kenderaan lelong hanya dijual melalui proses dan prosedur lelong. Jika anda berurusan dengan mana-mana pihak yang jual kenderaan lelong secara direct tanpa lalui proses jualan lelong, pilihlah samada anda beli kenderaan curi atau kenderaan seludup atau kederaan klon atau apa-apa kenderaan yang tidak sah. Kesan yang anda bakal terima pula, boleh pilih samada di denda atau di penjara selain yang confirm anda dapat ialah wang yang di belanjakan untuk beli kenderaan murah tu hangus terbang terus hilang serta confirm juga ada di berikan peluang bermalam di lokap mana-mana balai polis untuk bercerita panjang kerana memiliki barang curi atau dokumen resmi kerajaan yang palsu.
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kendraan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline dan untuk penjelasan lebih lanjut CALL 0132552000

Tempat

Tempat atau lokasi alamat lengkap tempat jualan kenderaan lelong, terdapat lebih kurang 20 - 30 tempat jualan kenderaan di seluruh Malaysia
tempat jualan kenderaan lelong terdapat di semua negeri samada di sabah/sarawak serta semenanjung Malaysia, kecuali di perlis dan terengganu.
namun terdapat tempat jualan kenderaan lelong hanya merupakan tempat penyimpanan kenderaan yang di tarik dan jualan kenderaan lelong tidak dilakukan di situ. Umumnya atau kebiasaannya tempat penyimpanan kenderaan yang di tarik oleh bank dan tempat jualan kenderaan lelong di lakukan di tempat yang sama.
tempat jualan kenderaan lelong kebiasaannya di lokasi pinggir bandar atau yang berhampiran dengan bandar-bandar utama. Stor penyimpanan kenderaan yang di tarik oleh bank dengan kawasan yang agak luas bagi menyimpan kenderaan yang di tarik antara 50 - 1000 unit pada satu-satu masa.
tempat jualan kenderaan yang terbanyak adalah sekitar Klang Valley atau Lembah Klang, 5 tempat jualan kenderaan lelong di selangor yang berdekatan dengan Kuala Lumpur dan 3 tempat jualan kenderaan lelong sekitar Kuala Lumpur, keseluruhan 8 tempat jualan kenderaan sekitar Klang Valley iaitu di Selangor dan Kuala Lumpur. Di seluruh Malaysia, sekurang-kurangnya 1 tempat di Negeri Sembilan Sarawak Melaka Pahang Kelantan Kedah, ada 2 tempat Lelong kenderaan di Perak Sabah, ada 3 tempat lelong di Johor dan ada 4 tempat lelong di Penang, perubahan tempat lelong tertakluk pada kemaskini maklumat dari masa ke semasa.
tempat jualan kenderaan lelong hanya dibuka pada masa masa tertentu khususnya pada hari jualan lelong dibuat. Anda sebagai pembeli individu boleh masuk ke tempat jualan kenderaan lelong, cari dan dapatkan kenderaan mengikut keperluan serta bajet kewangan anda sendiri.
tempat jualan kenderaan lelong bukan tempat lawatan atau masuk untuk tengok-tengok atau masuk untuk servey nak pastikan betul atau tidak ada tempat jualan kenderaan lelong. Walaupun untuk masuk ke mana-mana tempat jualan kenderaan lelong tidak perlu buat apa-apa bayaran jika anda yang cari sendiri mana-mana lokasi tempat lelong dan masuk sendiri ke mana-mana saja tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia. Tetapi jika tempat jualan kenderaan lelong anda tak tahu, banyak lagi mengenai pembelian kenderaan lelong yang anda tak tahu. 
Lelongline Resources guide service adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan bimbingan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan web Lelongline dan untuk dapatkan penjelasan lebih lanjut CALL 013 2552000

Murah

Murah atau mahal harga kenderaan yang di jual secara lelong kini boleh di paparkan melalui handphone berinternet antara 1-3 hari sebelum lelongan dibuat dan anda merupakan antara yang terawal dapat info maklumat mengenai jualan kenderaan lelong direct dari handphone berinternet anda.
namun perlu juga di ketahui bahawa bukan semua kenderaan yang di jual secara lelong pada harga yang murah atau mahal tertakluk yang di tentukan oleh legal owner kebiasaannya di tentukan oleh pihak bank samada tertakluk pada baki akhir hutang yang tidak dibayar oleh pemilik sebelumnya, tahun pendaftaran, keadaan kenderaan atau apa-apa yang mengikut ketetapan legal owner berkenaan. 
pelbagai keadaan harga kenderaan lelong samada lebih tinggi, lebih kurang sama atau lebih rendah dari harga pasaran, kebiasaannya pembelian kenderaan yang di lelong hanya dibuat pada harga yang murah samada kurang separuh, satu pertiga atau kurang dari satu pertiga dari harga pasaran  
tujuan buat pembelian kenderaan terus di tempat jualan kenderaan lelong adalah untuk beli kenderaan pada harga yang murah, jika harga agak tinggi atau lebih kurang dari harga pasaran biasa, kebiasaannya pembelian tidak dibuat dan bagi lelongan yang akan datang kenderaan yang tidak terjual sebelumnya, di lelong semula kemungkinan di turunkan harganya sehingga kenderaan berkenaan terjual
info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses melalui handphone berinternet 1 - 3 hari sebelum hari jualan lelong dibuat dan anda boleh masuk ke tempat jualan kenderaan lelong sebaik saja list senarai kenderaan lelong di paparkan di handphone iaitu masuk sebelum hari jualan lelong dibuat untuk buat pilihan lebih awal & buat pemeriksaan / inspection pada kenderaan yang hendak di beli semasa kenderaan di view / pamerkan untuk di lelong 
selain list senarai harga kenderaan yang di lelong boleh di akses melalui handphone, semua maklumat mengenai jualan kenderaan lelong di 25 tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia. Sebulan antara 30-60 kali jualan kenderaan lelong dibuat semuanya dipaparkan di handphone berinternet anda
kenderaan yang di lelong samada di senaraikan pada list lelongan lengkap dengan gambar atau hanya maklumat mengenai kenderaan yang di lelong saja, ada tempat yang paparkan gambar kenderaan yang di lelong dan ada tempat lelong yang hanya nyatakan info maklumat kenderaan yang di lelong tanpa gambar kenderaan yang di lelong.
yang di kemaskini setiap masa oleh tempat pengendali jualan kenderaan lelong serta tertakluk pada perubahan dari masa ke semasa dan segala info maklumat mengenai list senarai kenderaan lelong adalah di sediakan oleh pengendali tempat jualan kenderaan lelong berkenaan
Kini, tiada apa-apa halangan semua orang boleh buat pembelian kenderaan yang di lelong, cari dan dapatkan apa-apa kenderaan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan kegunaan anda sendiri. Untuk dapatkan perkhdmatan, sms kan nama & no.kad pengenalan ke 0132552000 serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu. Hanya setelah daftar dan buat bayaran fees guide, anda hanya diberikan1 dari 2 perkhidmatan samada 1. hanya diberikan panduan akses online yang membolehkan anda dapatkan info mengenai jualan kenderaan lelong di 24 tempat antara 30-60 lelongan setiap bulan atau 2. di bawa ke salah satu saja tempat jualan kenderaan lelong sekitar Klang Valley pada hari jualan lelong dibuat serta di berikan panduan akses online.
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline dan untuk penjelasan lebih lanjut CALL 0132552000  

Ahad

Tipu

Tipu mengenai jualan kenderaan lelong, keliru dengan pelbagai dakwaan atau salah faham mengenai pembelian kenderaan lelong dan fobia terlalu takut berurusan perniagaan dalam talian online. Jualan kenderaan secara lelong telah lama dilakukan namun disebabkan kurang atau langsung tak tahu dan ambil mudah dalam berurusan, menyebabkan keliru pelbagai perkara mengenai pembelian kenderaan lelong. 
Agak sukar anda di tipu untuk buat pembelian kenderaan yang di jual secara lelong. Sebab semua proses pembelian kenderaan lelong adalah dilakukan oleh anda sendiri, anda sendiri perlu masuk ke tempat jualan kenderaan lelong buat pemeriksaan / inspection pada kenderaan sebelum anda sendiri buat keputusan samada buat pembelian atau tidak.
Tiada sesiapa pun yang akan menipu anda mengenai pembelian kenderaan lelong, ini adalah kerana anda sendiri yang lakukan semua proses dan prosedur pembelian kenderaan lelong. Tiada agen, tiada broker dan tiada mana-mana pihak yang mewakili anda atau bertindak bagi pihak anda. Kenderaan lelong hanya dibeli melalui proses lelongan, dihadapan jurulelong dan pembelian di lakukan semasa jualan lelong dibuat.
mengenai cara bayaran bagi pembelian kenderaan lelong pula, umumnya semua pembelian kenderaan lelong dilakukan secara tunai atau cash. Namun jika anda berkelayakan buat pinjaman peribadi atau personal loan, setelah dapat cash/tunai dari pinjaman peribadi/personal loan, anda boleh bayaran tunai/cash bagi pembelian kenderaan lelong.
Bagi yang terlalu fobia di tipu untuk berurusan pembelian kenderaan lelong, anda hanya keliru atau kurang maklumat mengenai prosedur pembelian kenderaan lelong dan kebiasaannya ambil mudah atau kurang atau langsung tak ambil tahu tentang pembelian kenderaan lelong. Ada yang request minta nak alamat tempat lelong, nak tengok nak servey tempat lelong dan countim macam-macam perkara yang agak pelik. Teknologi kini dengan handphone berinternet, semua info mengenai jualan kenderaan lelong mudah di akses di hujung jari anda. Alamat lengkap lokasi tempat lelong, list senarai kenderaan yang di lelong, harga, tahun keluaran, jenis, jenama dan pelbagai maklumat mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses melalui handphone berinternet anda.
Lelongline Resources guide service adalah pihak menyediakan perkhidmatan panduan bimbingan pembelian kenderaan lelong, baca keseluruhan kandungan web lelongline dan untuk keterangan lebih lanjut, CALL 0132552000

Isnin

Beli

Beli kenderaan yang di jual secara lelong hanya di lakukan di tempat jualan kenderaan lelong, pembelian dibuat semasa jualan lelong serta hanya melalui proses serta prosedur jualan kenderaan lelong. Anda sebagai pembeli individu perlu masuk atau berada di tempat jualan kenderaan lelong pada hari jualan lelong dibuat, tiada agen, tiada broker atau mana-mana individu atau pihak yang mewakili bagi pihak anda atau tidak boleh sesiapa pun buat pembelian kenderaan lelong bagi pihak pembeli sebenar. Semua urusan pembelian kenderaan lelong di lakukan oleh anda sendiri sebagai pembeli individu.  
Walaupun kini terdapat beberapa pengendali tempat jualan kenderaan lelong yang menyediakan kemudahan buat pembelian kenderaan lelong secara online tanpa memerlukan pembeli berada di tempat jualan lelong dan pembeli boleh buat pembelian secara atas talian ketika lelongan dilakukan. Namun, sebagai langkah yang 'selamat', anda perlu buat inspection semasa kenderaan di 'view' sebelum lelongan dibuat atau anda perlu buat pemeriksaan secara menual pada keadaan kenderaan yang di pamerkan sebelum anda buat pembelian kenderaan berkenaan. Antara syarat pembelian lelong, anda dikehendaki buat pemeriksaan atau inspection semasa kenderaan di pamerkan atau di 'view' sebelum anda buat pembelian. Jadi tiada sebab anda beli kenderaan yang ada kerosakkan yang serius kerana sebelum buat pembelian anda sendiri yang buat pemeriksaan pada kenderaan berkenaan.  
Pembelian kenderaan lelong agak mudah jika anda sebagai pembeli individu ketahui pelbagai perkara mengenainya. Paling penting yang wajar di ketahui adalah mengenai proses dan prosedur pembelian kenderaan lelong. Antaranya adalah mengenai dokumen serta perkara-perkara berkaitan dengannya dan tindakan-tindakan yang sepatutnya dilakukan oleh anda sebagai pembeli individu. Ambil tahu pelbagai perkara mengenai pembelian kenderaan lelong, bukan setakat tanya kenderaan apa ada, tempat lelong di mana, berapa harga kenderaan lelong dan soalan-soalan yang terlalu asas atau terlalu umum yang dalam jangkauan fikiran anda saja. Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan dengan memberikan info panduan pembelian kenderaan lelong. Dengan teknologi kini, segala info mengenai pembelian kenderaan lelong boleh di akses secara online dengan telefon / handphone berinternet. Untuk dapatkan lebih info, baca keseluruhan blog/website lelongline dan untuk buat pendaftaran sms kan nama/no.kp serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu. Jika memerlukan penjelasan CALL 0132552000 

Lelongline Resources

Lelongline Resources adalah syarikat yang berdaftar secara sah beroperasi, merupakan pihak yang menyediakan perkhidmatan bimbingan atau info mengenai panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong. Bukan pihak yang menawarkan apa-apa kenderaan pada harga murah atau bukannya pihak yang menjual apa-apa kenderaan dengan harga murah dan Lelongline Resources bukannya pemilik pada kenderaan yang di jual secara lelong dan tiada apa-apa kaitan samada dengan pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong atau tiada apa-apa hubungan dengan pemilik yang sah bagi kenderaan yang di lelong. 
Lelongline Resources hanya memberikan perkhidmatan atau services dengan menyediakan info atau maklumat asas mengenai panduan pembelian kenderaan yang di jual secara lelong. Bagi mendapatkan perkhidmatan dari Lelongline Resources, anda perlu daftar dengan sms kan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees guide sebanyak RM 2 ribu. Bayaran fees guide yang dibuat adalah bagi mendapatkan guide atau panduan asas mengenai pembelian kenderaan lelong samada dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong serta di berikan panduan akses online atau hanya di berikan panduan akses online saja. 
Supaya tidak keliru, sejujurnya di nyatakan bahawa untuk masuk ke mana-mana saja tempat jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia adalah tidak perlu buat apa-apa bayaran atau free entrance atau tidak dikenakan apa-apa bayaran untuk masuk ke tempat jualan kenderaan lelong. Malah jualan kenderaan lelong kebiasaannya di sebut sebagai lelongan awam atau public auction, semua orang boleh masuk ke tempat jualan kenderaan lelong. Anda cari sendiri mana-mana tempat lelong, anda masuk sendiri dan buatlah apa yang anda suka serta boleh buat pembelian kenderaan mengikut tahap pengetahuan anda sendiri berkaitan proses serta prosedur asas pembelian kenderaan lelong.
Jika tempat jualan kenderaan lelong pun anda tak tahu, yang merupakan maklumat terlalu asas pun anda tak tahu, agak sukar jika anda hanya ambil tahu sebahagian saja info tetapi pelbagai perkara mengenai pembelian kenderaan lelong anda tak tahu. Tidak ujud apa-apa kekeliruan atau paksaan dalam berurusniaga, perlu tahu apa yang anda sendiri lakukan dan anda sendiri lakukannya secara sukarela. Bagi mendapatkan perkhidmatan dari Lelongline Resources, smskan nama dan no.kad pengenalan serta buat bayaran fees guide RM 2 ribu. Ambil masa yang sesuai bagi baca pelbagai kenyataan pada keseluruhan blog/website www.lelongline.com dan jika memerlukan penjelasan CALL 013 255 2000