1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Khamis

Sendiri

Sendiri tentukan kenderaan yang anda hendak di beli dari tempat lelong malah anda bebas buat pilihan apa saja kenderaan yang di perlukan. Anda sendiri yang masuk ke tempat lelong, cari, dapatkan dan buat pembelian kenderaan semasa jualan lelong. Tiada had minimum atau had maksimum untuk anda buat pembelian, satu unit atau seberapa banyak kenderaan yang anda perlukan. Bagi apa tujuan pun, boleh buat pembelian kenderaan di tempat lelong samada untuk kegunaan sendiri, beli untuk saudaramara atau kawan-kawan dan anda boleh juga beli kenderaan pada harga lelong untuk dijualkan semula pada harga pasaran semasa.
Kekerapan jualan kenderaan lelong antara 60-80 kali setiap bulan di 31 lokasi / tempat seluruh Malaysia. Antara lebih kurang 20-600 unit kenderaan setiap kali lelongan dibuat dan sebulan antara lebih kurang 5 ribu hingga 20 ribu unit pelbagai kenderaan yang di jual secara lelong seluruh malaysia serta yang lebih menarik anda hanya beli kenderaan pada harga lelong di tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. 
Anda boleh juga tukar-tukar kereta atau motor sebab beli pada harga lelong serta boleh jualkannya semula pada harga pasaran. Kini tiada halangan malah ruang serta peluang terbuka luas. Jika dulu hanya peniaga kenderaan terpakai khususnya dari kaum cina dan kini kaum india juga ramai yang jadi dealer usedcar dan lebih ketara pendatang dari pakistan bangla nepal negro indonesia thailand juga beli kenderaan lelong dan jualkannya pada penduduk tempatan khususnya pada orang-orang melayu. 
Orang-orang melayu rakyat malaysia agak kurang di tempat lelong sebab mungkin perlukan subsidi atau bantuan untuk beli kenderaan yang di lelong. Walaupun pelbagai yang 'free' diberikan jika beli kederaan lelong antaranya 'gear free' serta 'tayar spare' di berikan namun tak berupaya menarik minat orang-orang melayu. Mentaliti subsidi terleka dengan pelbagai bantuan berupa 'dedak' terus menjahanamkan dayasaing serta kemampuan kendiri. Tidak di nafikan ada juga orang-orang melayu yang jadi dealer usedcar atau ambil satu atau dua unit kenderaan lelong dan jualkannya semula pada harga pasaran namun agak kurang. Jual kenderaan lelong bukan perlukan modal besar 2.6 billion tu malah jika ada 2-3 ribu ringgit pun dah boleh buat modal jual kenderaan. Beli kenderaan pada harga 1-2 ribu dan jualkannya semula 7-8 ribu, ada untung buat modal beli lagi kenderaan untuk di jual, sebagai contoh beli viva/gen2/waja pada harga 4 ribu jualkannya pada harga 10 ribu, untong 6 ribu beli lagi kenderaan untuk dijual dan modal yang 4 ribu simpan. 
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lanjut CALL 013 2552000