1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Khamis

.... 1 2 3 ... LELONG

...1 2 3 SOLD biasanya jurulelong mengira dan jual dalam proses bidaan dan kaedah yang sama dapat diterangkan proses kenderaan yang dijual secara LELONG. Apa yang perlu diketahui oleh para pembeli mengenai jualan kenderaan secara LELONG, sebagaimana dinyatakan 1 2 3.....
1 daftar untuk GUIDE ke tempat jualan kenderaan LELONG, CALL 013 255 2000 untuk tetapkan tarikh yang sesuai untuk ke tempat jualan kenderaan LELONG. Apa-apa yang perlu diketahui lebih lanjut mengenai perkara-perkara yang berkaitan dengan jualan kenderaan LELONG boleh terus CALL dan dapatkan penjelasan.
2 tempat jualan kenderaan secara LELONG di bawa masuk, 1 di jalan Cheras KL dan 1 lagi di jalan PJ Old Town. Jualan Kenderaan secara LELONG di adakan pada SABTU dan AHAD setiap minggu, kecuali pada cuti am atau perayaan. Pembeli dibawa ke dua-dua tempat jualan kenderaan LELONG dan GUIDE diberikan berkaitan proses dan prosedur jualan kenderaan LELONG, bagi yang ingin pergi sendiri, dicadangkan cari sendiri tempat berkenaan dan masuklah sendiri.
3 keadaan iaitu harga kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG, pertama, lebih mahal dari harga pasaran, kedua, lebih kurang sama dengan harga pasaran dan ketiga, lebih rendah dari harga pasaran. Harga Pasaran adalah bermaksud 'market price' atau harga yang dijual di kedai-kedai kereta terpakai atau ''dealer usedcars". Dan senarai list kereta LELONG dikeluarkan 2 jam sebelum lelongan bermula dan list ini digunapakai dalam mendapatkan kenderaan yang dijual secara LELONG pada hari lelongan berkenaan.
4 agensi atau jabatan kerajaan yang terlibat dalam undang-undang, iaitu JPJ, PUSPAKOM, POLIS dan KASTAM pada kenderaan. Umum mengetahui seperti pendaftaran kenderaan, cukai jalan, pemeriksaan kenderaan untuk tukar nama, pertukaran enjin, saman dan sebagainya melibatkan agensi dan jabatan kerajaan. GUIDE yang diberikan adalah menjelaskan perkara-perkara yang berkaitan berpandukan list yang dikeluarkan dihari lelongan di adakan. List kenderaan yang dijual secara LELONG dikeluarkan 2 jam sebelum lelongan dijalankan dan berasaskan list berkenaan, pelbagai perkara berkaitan kenderaan yang hendak dibeli perlu diketahui sebelum membuat pembelian.
Ini antara perkara-perkara asas yang perlu diketahui bagi membeli kenderaan yang dijual secara LELONG, ianya bagaikan 1 2 3 tetapi perlu benar-benar memahami proses dan prosedur pembelian kenderaan yang dijual secara LELONG. - MUDAH BAGI YANG MENGETAHUI - DAN LEBIH MUDAH BAGI YANG INGIN SERTA BERUSAHA UNTUK MENGETAHUI - dengan GUIDE yang diberikan bagi memudahkan mengetahui proses dan prosedur pembelian kenderaan kenderaan yang dijual secara LELONG.
Jika sebelum ini hingga kini hanya para penjual kenderaan terpakai atau 'dealer usedcars' dari seluroh Malaysia dan kini anda sebagai pembeli individu pun boleh masuk dan membeli kenderaan yang dijual secara LELONG, GUIDE bagi memudahkan pembelian kenderaan LELONG ini.