1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Khamis

kereta LELONG? semudah A B C..........

Apabila dikatakan kereta LELONG, ada yang rasa agak pelik, ada yang rasa agak lucu dan kebanyakkannya tidak tahu. Kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG telah lama dibuat dan para dealer usedcars telah lama buat duit dengan menjual kereta yang dibeli dari pusat lelongan kenderaan dan menjualnya kembali pada pembeli-pembeli.
Bermulanya kereta LELONG ialah apabila pembeli atau pemilik kenderaan yang asal tidak atau gagal membuat bayaran bulanan, kenderaan ini di tarik oleh pihak finance/bank/kredit dan seterusnya diLELONG. Kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG ini dalam keadaan seadanya dan bukannya kenderaan yang terlibat dalam kemalangan. Anggapan umum mengandaikan bahawa kenderaan ini rosak yang teruk dan pelbagai andaian-andaian negetif. Seperti dinyatakan diatas para usedcars dealer telah lama buat duit dan jadi kaya raya, kita hanya buat pelbagai cerita ngeri serta mistri dan tidak ketahui apa-apa pun.
Cara bagaimana bagi mendapatkan info atau panduan pembelian lelong adalah dengan mendaftar, sms kan nama dan no.kad pengenalah dan hanya setelah anda buat bayaran fees services RM 2 ribu, anda di berikan Panduan Akses Online
Dengan Panduan Akses Online pelbagai info jualan kenderaan lelong di paparkan/view melalui handphone berinternet anda.
Enjin change, tiada gran/kad pendaftaran, saman tertunggak, kereta potong dan pelbagai perkara yang melibatkan kenderaan LELONG yang perlu diketahui sebelum membeli kenderaan yang dijual secara LELONG. Info mengenai pelbagai masalah kenderaan yang dilelong antaranya dinyatakan pada list/senarai kenderaan lelong yang di paparkan melalui handphone anda.
Fahami proses dan prosedur kenderaan yang dijual secara LELONG sebelum membuat pembelian. Pelbagai perkara yang perlu diketahui berkaitan kenderaan yang dijual secara LELONG. Dan perbagai perkara berkaitan kenderaan yang dijual secara LELONG dengan pihak berkuasa seperti JPJ, PUSPAKOM, POLIS dan KASTAM.
GUIDE services dengan Panduan Akses Online, pelbagai info yang dipaparkan melalui handphone berinternet memudahkan anda dapatkan pelbagai info mengenai jualan kenderaan LELONG. Rasional dan relevannya pembeli mendapatkan info proses dan prosedur bagi membeli kenderaan LELONG sebelum membeli kenderaan lelong.
Hadirnya pendatang asing bukan warganegara di pusat jualan kenderaan LELONG memungkinkan warga tempatan khususnya MELAYU terus ketinggalan. Pelbagai 'spesis' bangsa yang masuk ke tempat jualan kenderaan LELONG ini. Dan yang menghairankan ialah warga tempatan khususnya MELAYU masih lagi tidak tahu. Dan selesa dalam keadaan sediaada, nak kereta cari di 'dealer usedcars' senang, bayar jer down payment n bulan-bulan ansur ansur bayar dan yang kaya penjual kereta, yang sensara sudah semestinya pembeli yang ansur ansur bayarlah.
Inspirasi orang-orang melayu, ada yang dah naik ke bulan, ahli-ahli korperat, pemimpin-pemimpin hebat, pakar dalam pelbagai bidang namum masih lagi ramai yang ''have nonthing'. Dalam penggunaan kereta, kaum melayu agak kurang memiliki kereta-kereta mewah dan tidak dinafikan ada yang guna kenderaan mewah tetapi kurang. Jika beli kereta secara 'loan' yang berharga RM 30 ribu yang dicampur dengan faedah pinjaman menjangkau RM 40 ribu. Itulah satu-satunya cara yang ada bagi memiliki kenderaan. Dan kini dengan pembelian kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG mampu merealisasikan memiliki kenderaan yang jadi idaman.
Jangan tunggu lama-lama nanti diambil orang, buatlah keputusan yang bijak dalam memiliki kenderaan idaman hati. Juga sebagai satu ruang dan peluang bagi 'side income' dengan jadikan jual kereta sebagai tambahan pendapatan. Pelbagai jenis,jenama dan cc kenderaan yang dijual secara LELONG.
Kenderaan yang dijual secara LELONG samada pada isnin selasa rabu khamis jumaat sabtu dan ahad setiap minggu, pada hari cuti am atau perayaan yang hanya di tentukan oleh pihak pengendali tempat lelong berkenaan. Antara lebih kurang 100 hingga 10,000 unit kenderaan di LELONG setiap bulan. Boleh dikatakan semua  bank-bank kormersial utama yang terlibat dalam jualan kenderaan secara LELONG. Untuk ke tempat kenderaan yang dijual secara LELONG, segera CALL 013 255 2000
Lelongline Resources adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan lelong, kini pelbagai info boleh di akses secara online melalui handphone berinternet dan anda di kehendaki baca keseluruhan kandungan blog/website lelongline ini dan untuk dapatkan info lebih lanjut CALL 013 2552000