1Malaysia LELONGLINE 013 2552000

Website LELONGLINE merupakan yang pertama di Malaysia menyediakan info dan guide service / perkhidmatan bimbingan pembelian kenderaan lelong dari bank dan kaitannya dengan Bank Kastam JPJ Puspakom Polis Recond Singapore. Baca keseluruhan website ini dari laman utama, bagi tujuan mendapatkan info, CALL 0132552000. Untuk dapatkan guide service, SEGERA daftar dan buat bayaran fees guide pada Isnin dan Selasa, samada Rabu Khamis Jumaat Sabtu atau Ahad anda / pembeli dibawa bersama sekali saja ke salah satu saja tempat jualan kenderaan lelong di Kuala Lumpur atau Selangor. Terdapat lebih kurang 20 – 50 jualan kenderaan lelong di seluruh Malaysia, antaranya terdapat di Sabah Sarawak Selangor Penang Perak Pahang Kuala Lumpur Kedah Kelantan Terengganu Melaka Johor - bagi mudahkan ikuti web ini, direct KLIK TERKINI LIST AUCTION dll

AKSES ONLINE <- JUST KLIK 4MORE INFO MENGENAI JUALAN KENDERAAN LELONG DI MANA SAJA ANDA BERADA DAN DAPATKAN LIST / SENARAI KENDERAAN YANG AKAN DI LELONG, KINI DI HUJUNG JARI ANDA – DAFTAR & BAYAR FEES GUIDE BAGI MENDAPATKAN PANDUAN -> AKSES ONLINE

INFO TERKINI - 26 & 28 DISEMBER 2014 -JUALAN KENDERAAN LELONG YANG TERAKHIR BAGI 2014 - SELAMAT TAHUN BARU 2015

1MALAYSIA - AUCTION - 2015 JANUARI 0 PENANG, 0 PERAK, 0 PAHANG, 0 KEDAH. 0 KELANTAN, 0 MELAKA, 0 JOHOR, 0 SERAWAK, 0 SABAH, 7 10 15 SELANGOR, 7 KUALA LUMPUR (TERTAKLUK PADA PERUBAHAN) - DAFTAR & BAYAR FEES GUIDE UNTUK DAPATKAN LIST / SENARAI HARGA KENDERAAN LELONG SECARA ONLINE

Khamis

kereta LELONG? semudah A B C..........

Apabila dikatakan kereta LELONG, ada yang rasa agak pelik, ada yang rasa agak lucu dan kebanyakkannya tidak tahu. Kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG telah lama dibuat dan para dealer usedcars telah lama buat duit dengan menjual kereta yang dibeli dari pusat lelongan kenderaan dan menjualnya kembali pada pembeli-pembeli.
Bermulanya kereta LELONG ialah apabila pembeli atau pemilik kenderaan yang asal tidak atau gagal membuat bayaran bulanan, kenderaan ini di tarik oleh pihak finance/bank/kredit dan seterusnya diLELONG. Kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG ini dalam keadaan seadanya dan bukannya kenderaan yang terlibat dalam kemalangan. Anggapan umum mengandaikan bahawa kenderaan ini rosak yang teruk dan pelbagai andaian-andaian negetif. Seperti dinyatakan diatas para usedcars dealer telah lama buat duit dan jadi kaya raya, kita hanya buat pelbagai cerita ngeri serta mistri dan tidak ketahui apa-apa pun.
Cara bagaimana bagi mendapatkan kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG, pembeli dibawa masuk ketempat kenderaan LELONG dan diberikan GUIDE bagi mendapatkan maklumat, proses, prosedur dan langkah-langkah yang perlu diketahui sebelum membuat pembelian kenderaan LELONG. Ini menjelaskan bahawa pembeli perlu tahu semua proses dan prosedur sebelum membuat pembelian kenderaan LELONG.
Dengan GUIDE yang diberikan secara direct ditempat jualan kenderaan LELONG, ini memudahkan pembeli membuat pilihan kenderaan yang jadi idaman. Pembeli dibawa ke dua-dua tempat jualan kenderaan LELONG,  di kawasan K L, dan  Selangor. Ada juga pembeli hanya inginkan no. telefon dan alamat tempat kenderaan LELONG ini. Untuk memudahkannya cari dan pergi sendiri ke tempat kenderaan LELONG berkenaan. Pergi sendiri adalah lebih mudah dan tidak perlu buat apa-apa fees GUIDE, tetapi mungkin proses dan prosedur kenderaan LELONG yang tidak tahu dan tiada siapa yang memberitahu.
Enjin change, tiada gran/kad pendaftaran, saman tertunggak, kereta potong dan pelbagai perkara yang melibatkan kenderaan LELONG yang perlu diketahui sebelum membeli kenderaan yang dijual secara LELONG. GUIDE memudahkan memahami proses dan prosedur dan mengetahui keadaan kenderaan sebelum membelinya.
Fahami proses dan prosedur kenderaan yang dijual secara LELONG sebelum membuat pembelian. Pelbagai perkara yang perlu diketahui yang berkaitan kenderaan yang dijual secara LELONG. Terdapat 2 - 3 pusat jualan kenderaan LELONG, kaitan kenderaan yang dijual secara LELONG dengan pihak berkuasa seperti JPJ, PUSPAKOM, POLIS dan KASTAM.
GUIDE diberikan bagi memahami apa-apa yang dicatat pada list lelongan dan kenyataan yang bertulis atau yang dinyatakan secara lisan. Keadaan kenderaan yang boleh dilihat samada pecah, part missing, tayar pecah atau tiada atau apa-apa perkara yang boleh dilihat, mudah pembeli membuat keputusan samaada boleh atau tidak membeli. Tetapi perkara-perkara yang tidak boleh dilihat atau sukar dilihat dan perkara-perkara yang mengelirukan, ini yang sepatutnya pembeli ambil tahu sebelum pembelian dibuat. Rasional dan relevannya pembeli mendapatkan info proses dan prosedur bagi membeli kenderaan LELONG sebelum membeli dari GUIDE.
Hadirnya si'gagak hitam' di pusat jualan kenderaan LELONG memungkinkan warga tempatan khususnya MELAYU terus ketinggalan. Pelbagai 'spesis' bangsa yang masuk ke tempat jualan kenderaan LELONG ini. Dan yang menghairankan ialah warga tempatan khususnya MELAYU masih lagi tidak tahu. Dan selesa dalam keadaan sediaada, nak kereta cari di 'dealer usedcars' senang, bayar jer down payment n bulan-bulan ansur ansur bayar dan yang kaya penjual kereta, yang sensara sudah semestinya pembeli yang ansur ansur bayarlah.
Inspirasi orang-orang melayu, ada yang dah naik ke bulan, ahli-ahli korperat, pemimpin-pemimpin hebat, pakar dalam pelbagai bidang namum masih lagi ramai yang ''have nonthing'. Dalam penggunaan kereta, kaum melayu agak kurang memiliki kereta-kereta mewah dan tidak dinafikan ada yang guna kenderaan mewah tetapi kurang. Jika beli kereta secara 'loan' yang berharga RM 30 ribu yang dicampur dengan faedah pinjaman menjangkau RM 40 ribu. Itulah satu-satunya cara yang ada bagi memiliki kenderaan. Dan kini dengan pembelian kenderaan-kenderaan yang dijual secara LELONG mampu merealisasikan memiliki kenderaan yang jadi idaman.
Jangan tunggu lama-lama nanti diambil orang, buatlah keputusan yang bijak dalam memiliki kenderaan idaman hati. Juga sebagai satu ruang dan peluang bagi 'side income' dengan jadikan jual kereta sebagai tambahan pendapatan. Pelbagai jenis,jenama dan cc kenderaan yang dijual secara LELONG.
Kenderaan yang dijual secara LELONG samada pada setiap khamis jumaat sabtu dan ahad setiap minggu kecuali hari cuti am atau perayaan. Antara 200 hingga 1000 unit kenderaan di LELONG setiap minggu. Terdapat lebih 9 bank-bank utama yang terlibat dalam jualan kenderaan secara LELONG. Untuk ke tempat kenderaan yang dijual secara LELONG, segera hubungi 013 255 2000