1Lelong

1Lelong
LELONGLINE RESOURCES - GUIDE SERVICES adalah PENERAJU UTAMA di Malaysia menyediakan perkhidmatan info dan panduan mengenai pembelian kenderaan LELONG serta menyediakan PANDUAN AKSES ONLINE

Rabu

Harga

Harga kenderaan yang dijual secara lelong adalah hanya merujuk pada list atau senarai harga yang di edarkan di tempat jualan kenderaan lelong dan sebagai makluman awal terdapat juga pengendali tempat jualan kenderaan lelong yang paparkan list/senarai kenderaan dengan harga serta pelbagai maklumat kenderaan yang di lelong melalui lamanweb. 
Harga kenderaan yang di jual secara lelong adalah tidak boleh di rujuk selain dari yang di sediakan oleh pengendali tempat jualan kenderaan lelong. Tiada mana-mana pihak samada individu, syarikat atau sesiapa saja dan dalam bentuk apa saja samada secara bertulis atau secara lisan yang boleh menyatakan mengenai harga kenderaan yang di jual secara lelong. Lelongline Resources adalah pihak menyediakan panduan pembelian kenderaan lelong dan bukannya pihak yang menetapkan harga kenderaan yang di lelong. Namun dengan teknologi yang canggih kini, list/senarai harga kenderaan yang di jual secara lelong boleh dipaparkan melalui hanphone berinternet atau smartphone. Bagi mendapatkan panduan akses online, perlu daftar dengan sms kan nama serta no.kad pengenalan dan perlu buat bayaran fees bagi mendapatkan perkhidmatan sebanyak RM 2 ribu. Bayaran fees yang dibuat samada (1). Dibawa ke tempat jualan kenderaan lelong serta di berikan panduan akses online atau (2). Hanya diberikan panduan akses online. Bagi yang buat pendaftaran serta buat bayaran fees guide diberikan perkhidmatan dan yang tidak daftar serta tidak buat bayaran fees guide tidak diberikan apa-apa perkhidmatan. Dengan adanya panduan akses online, pembeli individu boleh terus atau secara direct dapatkan pelbagai info mengenai jualan kenderaan lelong melalui handphone berinternet yang di paparkan melalui lamanweb.
Harga kenderaan yang dijual secara lelong kebiasaanya di tetapkan oleh Legal owner atau pemilik yang sah kebiasaannya oleh pihak bank. Kebiasaannya kenderaan yang di tarik oleh bank di simpan dalam stor tempat pengendali jualan lelong, antara 1 - 3 hari sebelum jualan lelong dibuat legal owner bagi kenderaan yang akan di lelong akan keluarkan list/senarai harga kenderaan dan seterusnya pihak pengendali tempat jualan kenderaan lelong akan paparkan pada lamanweb serta cetak untuk diedarkan pada pembeli semasa masuk ke tempat jualan kenderaan lelong berkenaan. Namun, bagi kemudahan serta persediaan awal pembeli ketahui dimana kenderaan yang di kehendaki ada serta bagi sediakan bajet kewangan yang sesuai bagi membeli kenderaan yang di kehendaki, antara 1-3 hari sebelum lelongan dibuat list/senarai kenderaan telahpun boleh dipaparkan melalui handphone berinternet dengan melayari lebih kurang 15 link lamanweb.
Harga kenderaan yang dijual secara lelong yang dipaparkan di blog/lamanweb lelongline ini merupakan contoh dan bukan untuk rujukan serta tiada apa-apa kaitan dengan keadaan yang sebenarnya sebagaimana contoh pada paparan senarai harga di sebelah kiri. Harga kenderaan pada paparan sebelah kanan pula adalah harga kenderaan lelong yang sebenar dimana pada no.plat serta beberapa maklumat kenderaan/motor di pudarkan bagi melindungi hak pravisi pembeli nanti. Dimana harga kenderaan yang disenaraikan oleh pengendali tempat jualan kenderaan lelong pada list/senarai antaranya memaparkan no.lot, no.plate, jenama, cc, tahun di daftarkan, no. casis, no.enjin serta pelbagai maklumat lengkap yang berkaitan kenderaan yang di lelong. Anda sebagai pembeli individu hanya diberikan panduan akses online setelah daftar serta buat bayaran fees guide dan list/senarai harga kenderaan boleh dipaparkan melalui handphone berinternet lebih kurang 24 tempat lelong serta sebulan antara 50-60 kali jualan kenderaan lelong seluruh Malaysia yang boleh di akses melalui lamanweb.
Lelongline Resources guide services memberikan perkhidmatan panduan pembelian kenderaan yang dijual secara lelong, sebagai pembeli, anda dikehendaki baca keseluruhan kandungan website lelongline ini, untuk pendaftaran hubungi 0132552000